Rabarberkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Her får du opskriften på et skønt alternativ til den klassiske koldskål. Denne version er med rabarber og smager himmelsk.
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Rabarberkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Rabarberkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Annonce
2 t
4 personer
Rabarberkoldskål
5 æggeblommer (pasteuriserede - 100 g)
75 g rørsukker
½ l tykmælk
½ l kærnemælk
200 g rabarber
75 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk. sukker
2-3 spsk. vand
Kammerjunkere
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g sukker
100 g smør
½ dl kærnemælk
½ vaniljestang
1 æg
½ usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  1. Kammerjunker Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med lidt sukker.
  2. Bland mel, bagepulver og revet citronskal med resten af sukkeret.
  3. Hak smørret i melet og saml dejen med æg og kærnemælk.
  4. Tril dejen til en tynd pølse og sæt den i køleskabet i et par timer.
  5. Skær ud i passende tykkelse og bag ved 175° i ca. 10 min. Flæk kagerne og bag dem ved 100° i ca. 40 min.
  6. Koldskål Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
  7. Tag en enkelt stilk fra og snit den i tynde strimler, råmarinér dem med 1 spsk. sukker.
  8. Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og korn fra vaniljestang og vanilljestang i ca. 10 min.
  9. Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 min.
  10. Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk.
  11. Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
  12. Server med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.