Lav din egen rabarberkompot på ingen tid
Det er svært at sige sommer uden rabarber! Den friske og syrlige grøntsag er særlig god i en kompot, der både kan bruges på morgenmad eller dessert.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

Annonce
20 min
Rabarberkompot
1 bdt. vinrabarber (renset vægt ca. 400 g)
150 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang + den tomme skal
Fremgangsmåde
- Skær bladene af rabarberstilkene. Kasser bladene (de er giftige).
- Skær de skyllede stængler i 2 cm stykker og kom dem i en gryde i med sukker og vaniljekorn og den tomme vaniljeskal.
- Sæt over svag varme, evt. med ½ dl vand i bunden. Småkoges i 5-8 min., til rabarberen er blød, med ikke helt udsmattet.
- Man kan alternativt dampe rabarberen i ovnen ved 180° under alufolie i ca. 15 min.
- Afkøles og hældes i beholdere.
- Hvis rabarberen skal bruges inden for 1-2 uger, kan den snildt holde i køleskabet - ellers fryses den ned i mindre portioner. Den er anvendelig i mange desserter og til morgenmaden, så lav gerne mange portioner, mens oxalsyren stadig er lav.

Hjemmebag
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt

Opskrifter
Frisk og læskende rabarberlemonade på ingen tid
Annonce