Opskrifter

Rabarbertid: Rabarbertrifli med vaniljeskyr

Fredag, 16. maj 2025Opdateret 19. majAf Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Det er rabarbertid, og den syrlige forårsbebuder gør sig perfekt i en frisk og cremet rabarbertrifli med vaniljeskyr. En let og lækker dessert til de lyse dage.
30 min
4 personer
Rabarbertrifli
300 g rabarber
1 spsk. vand
50 g sukker
Nøddeknas
50 g afskallede hassel­nøddekerner
15 g smør
50 g grovvalsede havregryn
1 spsk. sukker
Vaniljeskyr
½ vaniljestang
200 g skyr
2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i stykker på 2-3 centimeter.
  2. Kog dem helt møre i vand og sukker under låg i ca. 10 minutter.
  3. Lad blandingen afkøle helt.
  4. Nøddeknas Hak hasselnødderne groft.
  5. Smelt smørret, tilsæt hasselnødder, havregryn og sukker, og rist blandingen.
  6. Vaniljeskyr Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem med skyr og flormelis.
  7. Fordel rabarber, nøddeknas og vaniljeskyr lagvis i små glas.