Opskrifter
Rabarbertid: Rabarbertrifli med vaniljeskyr
Fredag, 16. maj 2025Opdateret 19. majAf Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Det er rabarbertid, og den syrlige forårsbebuder gør sig perfekt i en frisk og cremet rabarbertrifli med vaniljeskyr. En let og lækker dessert til de lyse dage.

30 min
4 personer
Rabarbertrifli
300 g rabarber
1 spsk. vand
50 g sukker
Nøddeknas
50 g afskallede hasselnøddekerner
15 g smør
50 g grovvalsede havregryn
1 spsk. sukker
Vaniljeskyr
½ vaniljestang
200 g skyr
2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
- Skær rabarberne i stykker på 2-3 centimeter.
- Kog dem helt møre i vand og sukker under låg i ca. 10 minutter.
- Lad blandingen afkøle helt.
- Nøddeknas Hak hasselnødderne groft.
- Smelt smørret, tilsæt hasselnødder, havregryn og sukker, og rist blandingen.
- Vaniljeskyr Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem med skyr og flormelis.
- Fordel rabarber, nøddeknas og vaniljeskyr lagvis i små glas.

Dessert & Kage
3 skønne sommerdesserter med rabarber