Rødgrød med fløde
Opskrift på rødgrød med fløde
(4 pers.)
400 g rabarberstilke
4 dl vand
1 kg blandede bær
150 g sukker
4 spsk. majsstivelse
4 dl fløde
Prøv også: Omelet med rødgrød
Sådan laver du rødgrød med fløde
Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i en gryde med vand og halvdelen af bærrene.
Lad det småkoge i 6 min. og sigt kernerne og trævler fra.
Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt sukker og resten af bærrene (del evt. store bær i mindre stykker) og giv det hele et opkog.
Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn frugtsaften med den.
Hæld grøden op i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så der ikke dannes skind på grøden.
Stil grøden på køl i mindst 2 timer og servér med kold fløde til.
Prøv også: Rødgrød med hele bær