Tærte med citroncreme, flødeskum og sensommerfrugter
Opskrift på tærte med citroncreme og flødeskum
6-8 pers.
Mørdej:
- 100 g blødt smør + lidt til formen
- 60 g flormelis
- Korn af ½ vaniljestang
- 1 knsp. salt
- 1 æg
- 25 g mandelmel
- 175 g hvedemel
- En firkantet tærteform, 22 x 22 cm (eller en rund form, 22 cm i diameter)
Citroncreme:
- 1 dåse sødet kondenseret mælk
- 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- Skal af 2 usprøjtede citroner
- 1½ dl citronsaft
Til servering:
- 2 dl piskefløde
- 300 g blandet sensommerfrugt, f.eks. abrikoser, blommer, kirsebær, brombær og blåbær
- 1 spsk. usaltede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Mørdej: Rør smør sammen med flormelis, vaniljekorn og salt. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Varm ovnen op til 190°. Sæt den kolde tærtebund i ovnen, og bag den i 15 minutter.
Citroncreme: Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, revet citronskal og friskpresset citronsaft sammen i en skål. Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund.
Sænk ovntemperaturen til 160°, og bag citrontærten i ovnen i 15 minutter.
Sæt formen på en rist, og lad tærten køle af. Stil den herefter på køl i mindst 2 timer.
Servering: Pisk fløden til skum. Skyl frugten, og skær den i passende stykker. Hvis du bruger bær, så lad dem være hele. Pynt tærten med flødeskum, frugt og hakkede pistacienødder.