Opskrifter

Tærte med citroncreme, flødeskum og sensommerfrugter

Fredag, 19. august 2022Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.Foto: Columbus Leth.
Stenfrugter som kirsebær, ferskner, abrikoser og blommer har siddet hele sommeren og suget sol og varme til sig. Fyld dem i dejlige kager eller tærter, og nyd deres saftighed og tætte smag.

Opskrift på tærte med citroncreme og flødeskum

6-8 pers.

Mørdej:

  • 100 g blødt smør + lidt til formen
  • 60 g flormelis
  • Korn af ½ vaniljestang
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • En firkantet tærteform, 22 x 22 cm (eller en rund form, 22 cm i diameter)

Citroncreme:

  • 1 dåse sødet kondenseret mælk
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • Skal af 2 usprøjtede citroner
  • 1½ dl citronsaft

Til servering:

  • 2 dl piskefløde
  • 300 g blandet sensommerfrugt, f.eks. abrikoser, blommer, kirsebær, brombær og blåbær
  • 1 spsk. usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde:

Mørdej: Rør smør sammen med flormelis, vaniljekorn og salt. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.

Varm ovnen op til 190°. Sæt den kolde tærtebund i ovnen, og bag den i 15 minutter.

Citroncreme: Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, revet citronskal og friskpresset citronsaft sammen i en skål. Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund.

Sænk ovntemperaturen til 160°, og bag citrontærten i ovnen i 15 minutter.

Sæt formen på en rist, og lad tærten køle af. Stil den herefter på køl i mindst 2 timer.

Servering: Pisk fløden til skum. Skyl frugten, og skær den i passende stykker. Hvis du bruger bær, så lad dem være hele. Pynt tærten med flødeskum, frugt og hakkede pistacienødder.