Opskrifter
Roulade med hjemmelavet hindbær-rabarbermousse
Fredag, 21. maj 2021Opdateret I gårAf Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner
Denne klassiske roulade er fyldt med en skøn mousse lavet på hindbær, rabarber og hvid chokolade. Mums!

35 min
8 personer
Roulade
4 æg
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
75 g kartoffelmel
1½ spsk. sukker til drys
Hindbær-rabarbermousse
150 g rabarber
150 g hindbær
60 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
80 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
Pynt
Friske bær til pynt
Frisk mynte til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 210°.
- Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive. Tilsæt sukker, imens der fortsat piskes.
- Rør æggeblommer og vaniljesukker i. Sigt kartoffelmel i dejen, og vend den sammen.
- Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm), og bag kagebunden i 8-10 minutter.
- Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag sukker over, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
- Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden afkøle i 5-7 minutter, før du lægger fyld på.
- Hindbær-rabarbermousse Skær rabarber i tynde skiver, og vend dem med hindbær, sukker og vaniljesukker.
- Lad det simre i en lille gryde under låg i 12-15 minutter.
- Mos bærmassen med en gaffel, til den er ensartet, og smelt grofthakket hvid chokolade deri. Stil det køligt.
- Pisk fløden til skum, og vend den med afkølet bærkompot.
- Smør blandingen på kagebunden, og rul den sammen som en roulade.
- Servér rouladen med friske bær og mynteblade.

Hjemmebag
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt

Dessert & Kage
Kage med hyldeblomstmousse