Saftige pandekager med citruskompot

Uhm! Pandekager er altid en god idé, og der er næsten altid plads til en mere. Prøv disse pandekager med citruskompot.
Af
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Pandekager med citruskompot

Opskriften er til 6 personer.

30 min
6 personer
Pandekager
100 g hvedemel
100 g groft hvedemel
3 mellemstore æg
4 dl sødmælk
2 dl kærnemælk
1 nip salt
1 spsk. sukker
Smør til stegning
Kompot
4 blodappelsiner
2 rosa grapefrugter
2 spsk. sukker
½ bdt. mynteblade
Tilbehør
Flydende honning
Cremefraiche
Lidt rosmarin

Citruskompot

  1. Skræl citrusfrugterne og fjern de hvide hinder. Skær kødet i filéter.
  2. Kom frugt, saft og sukker i en gryde og kog i 2 min. Sluk og si.
  3. Kog lagen ind, til den er sirupsagtig, hæld den over frugten og drys med mynte.

Pandekager

  1. Rør meltyperne sammen, rør de øvrige ingredienser i og rør, til dejen er glat og jævn.
  2. Steg tynde pandekager i smør.

Topping

  1. Rør cremefraiche med lidt af honningen.
  2. Kom lidt fyld på hver pandekage og fold dem sammen og dryp med lidt honning og pynt med rosmarin.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.