Opskrifter
Scones med rabarberkompot og flødeskum
Torsdag, 16. oktober 2014Opdateret 12. majaf Helle Brønnum Carlsen
Disse scones smager allerbedst, når de er nybagt. Men du kan altid lave flere og evt. komme nogle i fryseren, mens de stadig er lune.

50 min
6 stk
Scones
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 g smør
1 - 1 1/2 dl sødmælk
Rabarberkompot
100 g vinrabarber
75 g sukker
½ vaniljestang
Flødeskum
1 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Rabarberkompot Skær rabarberne i små stykker og kog dem i egen saft med sukker og flækket vaniljestang under låg ved svag varme i 5-8 min.
- Køl kompotten af.
- Scones Kør mel, bagepulver og smør til gryn med dejælter på maskine eller saml med hænderne.
- Rør mælken i lidt ad gangen, til dejen kan samles og lægges koldt i 30 min.
- Rul dejen ud og udstik den med glas eller form. Dejen skal være ca. 2 cm tyk.
- Læg dine scones på en bagepapirbeklædt plade og bag dem ved 200° i 10 min. Afkøles let og flækkes.
- Servér dine nybagte scones med flødeskum og kompot.

Hjemmebag
Saftig sommerkage med rabarber og youghurt

Hjemmebag
Chokoladescones med tykmælk