Svampet blåbærsandkage med friske blåbær og lemoncurd
Denne blåbærsandkage kan serveres med flere friske blåbær, græsk yoghurt og lemoncurd. Sandkageopskriften er til ca. 10 personer.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t og 35 min
10 personer
Blåbærsandkage
175 g blødt smør
3 dl tyk, græsk yoghurt
150 g lemoncurd (citronsmør, købes i delikatessebutik el. større supermarked)
3 æg
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
175 g sukker
200 g blåbær + ekstra til servering
Fremgangsmåde
- Pisk 1 dl yoghurt, 2 spsk. lemoncurd, smør, æg, citronskal, mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
- Kom halvdelen af dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1-1½ liter).
- Drys med halvdelen af blåbærrene, læg så resten af dejen over og resten af blåbærrene.
- Bag ved 160° i 1-1¼ time, til den slipper en strikkepind.
- Afkøl i formen og vend ud.
- Rør flormelis med citronsaft og smør glasuren over kagen.
- Servér i skiver med friske blåbær, græsk yoghurt og lemoncurd.

Dessert & Kage
Citronroulade med lemoncurd og brændt marengs

Dessert & Kage