Svampet blåbærsandkage med friske blåbær og lemoncurd

Denne blåbærsandkage kan serveres med flere friske blåbær, græsk yoghurt og lemoncurd. Sandkageopskriften er til ca. 10 personer.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Svampet blåbærsandkage med friske blåbær og lemoncurd
1 t og 35 min
10 personer
Blåbærsandkage
175 g blødt smør
3 dl tyk, græsk yoghurt
150 g lemoncurd (citronsmør, købes i delikatessebutik el. større supermarked)
3 æg
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
175 g sukker
200 g blåbær + ekstra til servering

Fremgangsmåde

  1. Pisk 1 dl yoghurt, 2 spsk. lemoncurd, smør, æg, citronskal, mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
  2. Kom halvdelen af dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1-1½ liter).
  3. Drys med halvdelen af blåbærrene, læg så resten af dejen over og resten af blåbærrene.
  4. Bag ved 160° i 1-1¼ time, til den slipper en strikkepind.
  5. Afkøl i formen og vend ud.
  6. Rør flormelis med citronsaft og smør glasuren over kagen.
  7. Servér i skiver med friske blåbær, græsk yoghurt og lemoncurd.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.