Risengrød med lun abrikoskompot
Ingredienser til risengrød med lun abrikoskompot:
(4 personer)
Risengrød:
- 250 g grødris
- 1 dl vand
- 1 liter mælk
- Salt
Abrikoskompot:
- 75 g tørrede
- abrikoser
- 1 dl rosiner
- 25 g tørrede tranebær
- Vand
Tilbehør:
- 25 g usaltede pistacienødder uden skal
- 4 spsk. smør
- 2 tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde:
Risengrød: Kog ris og vand op i en gryde under omrøring. Tilsæt mælk, og kog sagte op under jævnlig omrøring. Skru ned til lav varme, og lad grøden simre under låg i ca. 40 minutter. Rør af og til. Smag til med en smule salt.
Abrikoskompot: Kom abrikoser, rosiner og tran ebær i en lille gryde, og dæk lige akkurat med vand. Kog op, og lad frugterne småkoge uden låg i 20-30 minutter, til de mørner, og vandet bliver sirupstykt. Hæld kompotten i en skål, og lad den køle lidt af.
Tilbehør: Hak pistacienødderne fint. Servér risengrøden med abrikoskompot, en smørklat, et drys kanel og finthakkede pistacienødder.
Prøv også: Gode råd til dejlig julegrød