Opskrifter

Risengrød med lun abrikoskompot

Onsdag, 11. december 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Mums, risengrød går man aldrig galt i byen med. Det er nemt og smager skønt! Få opskriften på risengrød med lun abrikoskompot her.

Ingredienser til risengrød med lun abrikoskompot:

(4 personer)

Risengrød:

  • 250 g grødris
  • 1 dl vand
  • 1 liter mælk
  • Salt

Abrikoskompot:

  • 75 g tørrede
  • abrikoser
  • 1 dl rosiner
  • 25 g tørrede tranebær
  • Vand

Tilbehør:

  • 25 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 4 spsk. smør
  • 2 tsk. stødt kanel

Prøv også: Video: Sådan laver du risengrød og risalamande

Fremgangsmåde:

Risengrød: Kog ris og vand op i en gryde under omrøring. Tilsæt mælk, og kog sagte op under jævnlig omrøring. Skru ned til lav varme, og lad grøden simre under låg i ca. 40 minutter. Rør af og til. Smag til med en smule salt.

Abrikoskompot: Kom abrikoser, rosiner og tran ebær i en lille gryde, og dæk lige akkurat med vand. Kog op, og lad frugterne småkoge uden låg i 20-30 minutter, til de mørner, og vandet bliver sirupstykt. Hæld kompotten i en skål, og lad den køle lidt af.

Tilbehør: Hak pistacienødderne fint. Servér risengrøden med abrikoskompot, en smørklat, et drys kanel og finthakkede pistacienødder.

Prøv også: Gode råd til dejlig julegrød