Opskrifter

Wienerbrødssnitter på gærdej med lækkert æblefyld

Fredag, 28. september 2012Opdateret 7 timer sidenaf Anne Skovgaard-Petersen
Disse skønne wienerbrødssnitter er lavet på gærdej, og så er de fyldt med et lækkert fyld af æbler og mandler. Wienerbrød kan snildt fryses og senere lunes i ovnen.
1 t og 30 min
20 stk
Dej
250 g mel
200 g smør
50 g gær
2 spsk. kærnemælk
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Ca. 1 spsk. fløde
Fyld
15 g blødt smør
4 spsk. sukker
1 groftrevet æble
1 tsk. mandel-essens el. 25 g hakkede mandler
Pensling
Æg
Perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smuldr mel og smør.
  2. Rør smuldret gær ud i kærnemælken. Hæld det i melblandingen sammen med sukker, salt og fløde og ælt dejen sammen.
  3. Lad dejen hæve lunt tildækket ¾ time.
  4. Udrul dejen på et meldrysset bord og skær den i 20 firkanter på 8 cm.
  5. Rør fyldet sammen og læg en klat på hver firkant.
  6. Fold dejen til trekanter og tryk kanterne sammen.
  7. Lad dem efterhæve ca. 15 min. på en plade med bagepapir, mens ovnen varmes op til 200°.
  8. Pensl trekanterne med æg og drys sukker på. Bag dem på midterrillen ca. 12 min.