Abrikosmarmelade med appelsin
500 g modne, friske abrikoser
1 usprøjtet appelsin
½ stang vanilje
½ dl vand
300 g syltesukker
Flæk abrikoserne og tag stenene ud. Knæk dem med nøddeknækker og pil abrikoskernerne ud. Hak dem fint. Riv appelsinskallen. Skær resten af skallen af appelsinen og skær kødet i tern. Bland abrikoser, appelsinskal og -kød, vand og flækket vaniljestang i en gryde og bring det langsomt i kog. Kog det småt 20 min. under låg. Rør syltesukker i og kog 5 min. ved kraftigere varme uden låg. Hæld marmeladen i skoldede glas og opbevar den køligt.
TIP
Marmeladen kan også laves med 300 g almindeligt hvidt sukker, men så skal der tilsættes melatin. Følg opskriften på posen.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere marmelade...
Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin
Æble-jordbær marmelade
Appelsin-ingefær marmelade
Hybenmarmelade
Hokkaido-marmelade
Se masser af lækre opskrifter på brød, boller og flute her.