Appelsinsyltede gule beder
Ingredienser til appelsinsyltede gule beder
500 g gule beder
1 usprøjtet appelsin
4 dl lagereddike
175 g sukker
1 tsk. sorte peberkorn
1 st. kanel
5 nelliker
1 løg
2-3 skiver peberrod
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Kog bederne i letsaltet vand i 45 min., til de er møre. Hæld vandet fra, skyl bederne med koldt vand og gnid skindet af. Skær bederne i skiver og læg dem i en rengjort krukke eller glas. Riv skallen af appelsinen med et juliennejern og pres saften af appelsinen. Kog eddiken op med appelsinsaft, sukker, peber, kanel, nelliker og løg i kvarte, tag gryden af varmen og tilsæt peberrod og appelsinskal. Hæld eddikelagen over bederne, luk til og lad bederne trække i mindst 1 uge.
Opskrift: Kristina Marckmann
Prøv også...
Ananaschutney
Søde, krydrede nødder
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...