Grønne speltcrêpes
(4 pers.)
Dej
150 g frossen, optøet, hel spinat
100 g fint speltmel
2 dl mælk
2 æg
25 g smeltet smør
½ tsk. salt
2 spsk. hakket persille
Lidt revet muskat
Fyld
8 skiver røget skinke
8 skiver danbo el. emmentaler
Pynt
Tomater
Purløg
Dej: Hak spinaten groft med en kniv. Pisk ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile ca. 10 min. Bag dejen til 8 tynde, mellemstore pandekager.
Læg en skive skinke og ost på hver pandekage og rul dem eller fold dem sammen i kvarte. Læg pandekagerne ved siden af hinanden på en stor pande sammen med tomater skåret i både. Lad dem stå 3-4 min. ved jævn varme under låg, til osten begynder at smelte, og drys klippet purløg over.
De kan også bages i god tid og fyldes. Læg dem ved siden af hinanden i en bradepande sammen med tomater og lun dem i ovnen lige inden serveringen.
Spis pandekagerne til frokost eller middag med salat og groft brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med pandekager...
Pandekager med æggefyld
Ostegratinerede spinatpandekager
Pandekager med røde bær (dessert)
Flamberede dessertpandekager