Opskrifter
Farmors roulade med marmelade og overtrukket med chokolade
Onsdag, 11. maj 2011Opdateret 6 timer sidenaf Norma Pedersen
Denne søde roulade er fyldt med marmelade og overtrukket med chokolade. Opskriften kommer fra vores læser Norma Pedersen fra Thisted.

30 min
Rouladebund
3 æg
125 g sukker
60 g kartoffelmel
60 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld
1 dl marmelade
Overtræt til roulade
75 g mørk chokolade
2½ dl syrnet fløde 6%
Fremgangsmåde
- Pisk æggene luftige med sukker.
- Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen.
- Fordel dejen til din roulade jævnt i et tyndt lag på en 30 x 40 cm bradepande med bagepapir og bag den ved 210° i 10 min.
- Vend din roulade ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og læg et fugtigt viskestykke over.
- Træk det øverste papir af og smør marmeladen på din roulade.
- Rul din roulade stramt ved hjælp af papiret på undersiden og lad ligge et øjeblik.
- Smelt chokoladen og rør den syrnede fløde i.
- Fordel chokoladeblandingen over farmors roulade og pynt evt. med frugtstykker, revet chokolade eller krymmel.

Dessert & Kage
Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster

Dessert & Kage
Konfektkugler med blåbær og hvid chokolade