Opskrifter

Farmors roulade med marmelade og overtrukket med chokolade

Onsdag, 11. maj 2011Opdateret 6 timer sidenaf Norma Pedersen
Denne søde roulade er fyldt med marmelade og overtrukket med chokolade. Opskriften kommer fra vores læser Norma Pedersen fra Thisted.
30 min
Rouladebund
3 æg
125 g sukker
60 g kartoffelmel
60 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld
1 dl marmelade
Overtræt til roulade
75 g mørk chokolade
2½ dl syrnet fløde 6%

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene luftige med sukker.
  2. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen.
  3. Fordel dejen til din roulade jævnt i et tyndt lag på en 30 x 40 cm bradepande med bagepapir og bag den ved 210° i 10 min.
  4. Vend din roulade ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og læg et fugtigt viskestykke over.
  5. Træk det øverste papir af og smør marmeladen på din roulade.
  6. Rul din roulade stramt ved hjælp af papiret på undersiden og lad ligge et øjeblik.
  7. Smelt chokoladen og rør den syrnede fløde i.
  8. Fordel chokoladeblandingen over farmors roulade og pynt evt. med frugtstykker, revet chokolade eller krymmel.