Boller i karry
Ingredienser til boller i karry
(Boller i karry til 4 pers.)
Fars
500 g hakket svinekød
1 løg
Evt. 1 fed hvidløg
1 spsk. rasp
1 æg
Ca. 1 tsk. salt
Kværnet peber
1 dl koldt vand
Karrysauce
1 løg
2 spsk. olie
Ca. 2 tsk. karry afhængig af styrken
1½ spsk. mel
2-2½ dl kalve- eller hønsebouillon
1 dl mælk
1 æble
Salt og peber
Fremgangsmåde til boller i karry
Fars: Hak løg og hvidløg. Bland alle ingredienserne til farsen, rør den smidig og lad den hvile i køleskabet, mens saucen laves.
Sauce: Pil løget og hak det fint. Svits løget i en gryde eller sautérpande i olien sammen med karry. Rør melet i og spæd med bouillon. Riv æblet groft og pisk det i saucen sammen med mælk. Form farsen til kødboller med en stor teske og kom dem i saucen. Lad dem simre faste under låg på ca. 15 min., ryst panden af og til. Smag til med salt og peber. Servér boller i karry med løse ris.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Medisterdeller med børnekartofler
Koteletter med smørristede kartofler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)