Opskrifter

Chicken Hainan a la Nams Kusine

Søndag, 22. februar 2009af Redaktion
(4 pers.)1 kylling af god kvalitet (f.eks. Bornholmerhane)200 g frisk ingefær1 bdt. forårsløg1 gulerod1 porre1 pastinak1 pose ris1 fed hvidløg1 stump

(4 pers.)

1 kylling af god kvalitet (f.eks. Bornholmerhane)
200 g frisk ingefær
1 bdt. forårsløg
1 gulerod
1 porre
1 pastinak
1 pose ris
1 fed hvidløg
1 stump frisk chili
Soja

Den friske ingefær vaskes grundigt i koldt vand, men skrælles ikke. Læg den i en plastikpose og slå den i stykker med f.eks. en kagerulle. Fyld kyllingen helt op med frisk ingefær og stik til sidst et forårsløg ind også (mest for pyntens skyld). Kyllingen sættes over i koldt vand og pocheres, til den når op på mellem 81 og 83° på det tykke sted mellem lår og kylling. Salmonella dør med sikkerhed ved 75°. Er det en stor kylling med et tykt lag brystkød, måles temperaturen i brystkødet. Det tager ca. 50 min. afh. af størrelsen. Skær gulerod, porre og pastinak i tynde strimler eller ultratynde skiver. Kom lidt olie i den gryde, du bruger til at koge ris i, og varm den op. Sauter lidt hakket ingefær, hvidløg og chili i fedtstoffet, tilsæt risene og lad dem riste lidt med. Tilsæt vand i henhold til posens anvisninger og kog risene. Ved anretning skæres eller klippes kyllingen i mindre stykker og lægges i et fad. Kyllingen sprinkles med soja og drysses med skråtsnittet forårsløg. Læg de fintsnittede grønsager i en lille dyb tallerken eller suppekop. Sigt suppen fra kyllingen og kog den op. Hæld den brandvarme suppe over grønsagerne og server suppen til kylling og ris.

Der venter - i al sin enkelhed - intet mindre end en himmerigsmundfuld!


Madopskrift: Karsten Kroman

Prøv også ...
Mulligatawny
Indbagt kylling med rosenkål
Cremet kyllingesuppe med låg
Grillet kylling med rødbede-spinatsalat