Salat med bagte tomater, skinke og mozzarella
En frisk og farverig salat med søde bagte tomater, cremet mozzarella, salt skinke og friske hindbær – perfekt som let sommerret eller delikat tilbehør.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

Annonce
35 min
4 personer
Salat med bagte tomater, skinke og mozzarella:
500 g cherrytomater eller almindelige tomater
2 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
Salt og peber
1 rødløg
50 g blandet grøn salat
125 g hindbær
100 g lufttørret skinke
125 g små friske mozzarellakugler
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Skyl tomaterne, og dup dem tørre.
- Vend tomaterne med olivenolie, tørret oregano, salt og peber, og fordel dem i et ovnfad.
- Bag fadet i ovnen i ca. 30 minutter.
- Lad det afkøle.
- Pil rødløget, og snit det fint.
- Skyl og pluk salat, og skyl hindbær.
- Anret tomater, rødløg, salat, hindbær, lufttørret skinke og mini-mozzarella på et fad.

Hovedretter
Måltidssalat med laks
Dressing:
- Pisk olivenolie, balsamicoeddike, dijon-sennep, honning, salt og peber sammen.
- Dryp dressingen over salaten, og servér.
TIP
Servér evt. med et sprødt og friskbagt chiabatta.
Annonce