Opskrifter
Fiskefrikadeller med citronsauce og remoulade
Onsdag, 1. maj 2013Opdateret 24. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen. Foto: Carina Krüger
Du kan bruge en færdig, grov fiskefars og røre den med lidt fløde og hakkede krydderurter eller røre farsen selv fra bunden, som vi har gjort her.

1 t og 30 min
4 personer
Fiskefrikadeller
600 g faste fiskefiléter uden skind (sej eller torsk)
1 lille løg
1 tsk. salt
1 æg
1½ spsk. majsstivelse
2 dl fløde eller mælk
Kværnet peber
Revet muskat
Smør og olie til stegning
Citronsauce
20 g smør
1½ spsk. mel
2½ dl lys bouillon
½ usprøjtet citron
2 æggeblommer
¾ dl fløde
Salt og peber
Hjemmelavet remoulade
1 dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt el. ymer
2 syltede agurker
1 lille løg
3 spsk. kapers
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. klippet purløg
1 spsk. friskhakket oregano/merian el. 1 tsk. tørret
Salt og peber
Fremgangsmåde
TIP: Rør fiskefarsen med 3-4 spsk. friskhakkede krydderurter.
- Hak fiskekødet groft i en foodprocessor og rør det sejt med saltet.
- Hak løget fint og rør det i fiskekødet sammen med de øvrige ingredienser.
- Lad farsen hvile i køleskabet ½-1 time.
- Varm olien på en pande og tilsæt en lille klat smør. Tag panden fra varmen, når smørret er smeltet.
- Form farsen til frikadeller med en ske og sæt dem på panden.
- Sæt panden tilbage på varmen og steg frikadellerne ved svag varme ca. 5 min. på hver side. Sørg for, at der ikke dannes skorpe for hurtigt, så falder frikadellerne sammen til flade kager, når de tages af panden.
- Citronsauce Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Pisk bouillonen i lidt ad gangen og lad saucen småkoge 2-3 min.
- Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal og 2-3 spsk. citronsaft.
- Pisk æggeblommer og fløde sammen og pisk det i saucen.
- Varm op, uden at saucen koger.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Remoulade Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Remouladen kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

Hovedretter
Squashpasta med rejer og citron

Hovedretter
Fiskekarbonader med lynremoulade