Fiskefrikadeller med citronsauce og remoulade
Ingredienser til fiskefrikadeller
(4 pers.)
600 g faste fiskefiléter uden skind (sej eller torsk)
1 lille løg
1 tsk. salt
1 æg
1½ spsk. majsstivelse
2 dl fløde eller mælk
Kværnet peber
Revet muskat
Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
Hak fiskekødet groft i en foodprocessor og rør det sejt med saltet. Hak løget fint og rør det i fiskekødet sammen med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i køleskabet ½-1 time. Varm olien på en pande og tilsæt en lille klat smør. Tag panden fra varmen, når smørret er smeltet. Form farsen til frikadeller med en ske og sæt dem på panden. Sæt panden tilbage på varmen og steg frikadellerne ved svag varme ca. 5 min. på hver side. Sørg for, at der ikke dannes skorpe for hurtigt, så falder frikadellerne sammen til flade kager, når de tages af panden.
Tip: Rør farsen med 3-4 spsk. friskhakkede krydderurter.
Ingredienser til citronsauce
(4 pers.)
20 g smør
1½ spsk. mel
2½ dl lys bouillon
½ usprøjtet citron
2 æggeblommer
¾ dl fløde
Salt og peber
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og lad saucen småkoge 2-3 min. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal og 2-3 spsk. citronsaft. Pisk æggeblommer og fløde sammen og pisk det i saucen. Varm op, uden at saucen koger. Smag saucen til med salt og peber.
Ingredienser til hjemmelavet remoulade
(4 pers. )
1 dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt el. ymer
2 syltede agurker
1 lille løg
3 spsk. kapers
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. klippet purløg
1 spsk. friskhakket oregano/merian el. 1 tsk. tørret
Salt og peber
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Remouladen kan holde sig 3-4 dage i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Frikadeller med asparges og blomkål i yoghurt
Lakse-spinattærte med porrer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)