Opskrifter

Grillet lam med couscoussalat

Tirsdag, 3. juni 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Saftigt grillet lam møder frisk og farverig couscoussalat – en sommerfavorit med masser af smag og sydlandsk stemning.
1 t og 10 min
4 personer
Grillet lam med couscoussalat:
800 g lammeculotte
3 fed hvidløg
4 stilke frisk rosmarin
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Salat:
200 g couscous med fuldkorn
1 bundt forårsløg
½ agurk
200 g cherrytomater
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk mynte
100 g feta
100 g udstenende oliven
3 spsk. olivenolie
1 citron
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Rids fedtet på lammeculotterne på kryds og tværs.
  2. Pil hvidløg.
  3. Pluk og hak rosmarinen.
  4. Kom begge dele i en morter, og stød dem sammen til en grov masse.
  5. Tilsæt olivenolie, salt og peber, og dæk lammeculotterne med blandingen.
  6. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter.

Couscoussalat:

  1. Tilbered couscous efter anvisningen på pakken.
  2. Snit forårsløg.
  3. Skær agurken i tern.
  4. Halvér cherrytomater, og hak krydderurter.
  5. Smuldr fetaen groft.
  6. Vend det hele sammen med couscous, oliven og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Lam:

  1. Grill kødet, til det har en kernetemperatur på 56-58 grader (rosa), og lad det hvile i 10 minutter.
  2. Skær kødet i skiver, og servér med couscoussalaten.