Opskrifter
3 slags smørrebrød: Trendy håndmadder a la Rørt
Søndag, 1. juni 2025af Restaurant Rørt
Her får du opskriften på 3 af restaurant Rørt's populære og trendy håndmadder - samt tilbehør dertil! To af håndmadderne er veganske. Velbekomme!

Hver opskrift giver dig 4 stk. håndmadder.
30 min
4 stk
Rørt's mayonnaise
1 æg
3 dl koldpresset rapsolie
½ tsk. salt
½ saft citron
Rørt's veganske mayonnaise
1 ds. kikærtevand (aquafaba)
½ saft fra citron
1 tsk. salt
3 dl koldpresset rapsolie
Jordskokkepuré
500g skrællede eller vaskede jordskokker
Rørts æg & trøffel
4 hårdkogte æg
¼ blomkål
80g jordskokkepuré
80 g mayonnaise
10g trøffelpasta
1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 par stængler purløg
Vegansk Mush’a’Boom
300 g MATR (svampe-bøffer af fermenterede grøntsager og bælgfrugter)
200g portobello svampe
150g vegansk mayonnaise
150g jordskokkepuré
1 tsk. sort hvidløg (fås i velassorterede grønthandlere, alternativt brug almindeligt hvidløg)
1 tsk. salt
Syltede bøgehatte (se ingredienser længere nede)
Hakket persille til pynt
Syltede bøgesvampe
1dl sukker
1,5 dl æble eddike
1 spsk. peberkorn
1 tsk. Sennepskorn
Vegansk pastinak mad
4 pastinakker (eller anden rodfrugt/grøntsag i sæson)
1 lille bdt. persille
2 dl vegansk mayonnaise
Syltede sennepskorn
Tallerkensmækker
Syltede sennepskorn
Sennepskorn
0,5 l. æbleeddike
500 g sukker
2 laurbærblade
Fremgangsmåde
- Rørt's mayonnaise Find en cylinderformet beholder, kom alt i cylinderen start din stavblender i bunden og arbejd dig op imod toppen.
- Rørt's veganske mayonnaise Find en cylinderformet beholder, kom citron, salt og aquafaba i cylinderen, start din stavblender i bunden, hæld olien i i en tynd stråle.
- Jordskokkepuré Kom jordskokkerne i en gryde med vand, kog dem møre. Dræn vandet fra, og blend det til en ensartet pure. Afkøles før brug.
Rørt's æg & trøffel

Smørrebrød med æg og trøffel.
Foto: RØRT
- Fjern den yderste del af blomkålen, blancher derefter resten i letsaltet vand, afkøl og hak i passende stykker.
- Blend nu jordskokkepuré sammen med mayonnaise, salt og citronsaft.
- Del dine æg - først på langs, derefter på tværs.
- Mix din jordskokke-mayonnaise med trøffelpasta, blomkålstykker og æg.
- Servér på ristet rugbrød
- Garnér med fint snittet purløg. Evt. frisk sommertrøffel.
Vegansk Mush'a'Boom

Vegansk smørrebrød med svampe.
Foto: RØRT
- Tænd ovnen på 250 grader, og vask dine svampe for jord.
- Rist nu svampene og MATR i ovnen i 15 min - afkøl separat før brug.
- Blend vegansk mayonnaise, jordskokkepuré, sort hvidløg og salt sammen.
- Skær dit MATR og portobello svampe i mundrette størrelser og tilføj dem til mayonnaise-jordskokke-dressingen.
- Syltede bøgesvampe Kog sammen og overhæld ordnede bøgehatte – lad stå en dags tid før brug.
- Servér på ristet rugbrød, og afslut med friskhakket estragon og persille - evt. garnér med syltede svampe.
Vegansk pastinak mad

Vegansk smørrebrød med pastinak.
Foto: RØRT
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Del pastinakkerne i 4 stykker og vend dem i olie og en smule salt, rist dem nu i 2 x 15 min i ovnen.
- Tag din veganske mayonnaise og blend den sammen med groft hakket persille.
- Syltede sennepskorn Kog sennepskorn i vand i målet 1 sennepskorn:10 vand i 1 minut.
- Gentag med nyt vand 5 gange.
- Kog 0,5 l. æbleeddike, 500 g sukker og 2 laurbærblade. Giv nu sennepskorn et opkog i syltelagen. Afkøles før brug.
- Servér på ristet rugbrød med syltede sennepskorn og tallerkensmækker (eller anden grønt).

Forretter & Tilbehør
Højtbelagt smørrebrød - alle de gode klassikere

Opskrifter
Smørrebrød med røget makrel og avocado