Opskrifter

3 slags smørrebrød: Trendy håndmadder a la Rørt

Søndag, 1. juni 2025af Restaurant Rørt
Her får du opskriften på 3 af restaurant Rørt's populære og trendy håndmadder - samt tilbehør dertil! To af håndmadderne er veganske. Velbekomme!

Hver opskrift giver dig 4 stk. håndmadder.

30 min
4 stk
Rørt's mayonnaise
1 æg
3 dl koldpresset rapsolie
½ tsk. salt
½ saft citron
Rørt's veganske mayonnaise
1 ds. kikærtevand (aquafaba)
½ saft fra citron
1 tsk. salt
3 dl koldpresset rapsolie
Jordskokkepuré
500g skrællede eller vaskede jordskokker
Rørts æg & trøffel
4 hårdkogte æg
¼ blomkål
80g jordskokkepuré
80 g mayonnaise
10g trøffelpasta
1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 par stængler purløg
Vegansk Mush’a’Boom
300 g MATR (svampe-bøffer af fermenterede grøntsager og bælgfrugter)
200g portobello svampe
150g vegansk mayonnaise
150g jordskokkepuré
1 tsk. sort hvidløg (fås i velassorterede grønthandlere, alternativt brug almindeligt hvidløg)
1 tsk. salt
Syltede bøgehatte (se ingredienser længere nede)
Hakket persille til pynt
Syltede bøgesvampe
1dl sukker
1,5 dl æble eddike
1 spsk. peberkorn
1 tsk. Sennepskorn
Vegansk pastinak mad
4 pastinakker (eller anden rodfrugt/grøntsag i sæson)
1 lille bdt. persille
2 dl vegansk mayonnaise
Syltede sennepskorn
Tallerkensmækker
Syltede sennepskorn
Sennepskorn
0,5 l. æbleeddike
500 g sukker
2 laurbærblade

Fremgangsmåde

  1. Rørt's mayonnaise Find en cylinderformet beholder, kom alt i cylinderen start din stavblender i bunden og arbejd dig op imod toppen.
  2. Rørt's veganske mayonnaise Find en cylinderformet beholder, kom citron, salt og aquafaba i cylinderen, start din stavblender i bunden, hæld olien i i en tynd stråle.
  3. Jordskokkepuré Kom jordskokkerne i en gryde med vand, kog dem møre. Dræn vandet fra, og blend det til en ensartet pure. Afkøles før brug.

Rørt's æg & trøffel

Rørt æg og trøffel smørrebrød
Smørrebrød med æg og trøffel.
Foto: RØRT
  1. Fjern den yderste del af blomkålen, blancher derefter resten i letsaltet vand, afkøl og hak i passende stykker.
  2. Blend nu jordskokkepuré sammen med mayonnaise, salt og citronsaft.
  3. Del dine æg - først på langs, derefter på tværs.
  4. Mix din jordskokke-mayonnaise med trøffelpasta, blomkålstykker og æg.
  5. Servér på ristet rugbrød
  6. Garnér med fint snittet purløg. Evt. frisk sommertrøffel.

Vegansk Mush'a'Boom

Vegansk smørrebrød med svampe
Vegansk smørrebrød med svampe.
Foto: RØRT
  1. Tænd ovnen på 250 grader, og vask dine svampe for jord.
  2. Rist nu svampene og MATR i ovnen i 15 min - afkøl separat før brug.
  3. Blend vegansk mayonnaise, jordskokkepuré, sort hvidløg og salt sammen.
  4. Skær dit MATR og portobello svampe i mundrette størrelser og tilføj dem til mayonnaise-jordskokke-dressingen.
  5. Syltede bøgesvampe Kog sammen og overhæld ordnede bøgehatte – lad stå en dags tid før brug.
  6. Servér på ristet rugbrød, og afslut med friskhakket estragon og persille - evt. garnér med syltede svampe.

Vegansk pastinak mad

Vegansk smørrebrød med pastinak
Vegansk smørrebrød med pastinak.
Foto: RØRT
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Del pastinakkerne i 4 stykker og vend dem i olie og en smule salt, rist dem nu i 2 x 15 min i ovnen.
  3. Tag din veganske mayonnaise og blend den sammen med groft hakket persille.
  4. Syltede sennepskorn Kog sennepskorn i vand i målet 1 sennepskorn:10 vand i 1 minut.
  5. Gentag med nyt vand 5 gange.
  6. Kog 0,5 l. æbleeddike, 500 g sukker og 2 laurbærblade. Giv nu sennepskorn et opkog i syltelagen. Afkøles før brug.
  7. Servér på ristet rugbrød med syltede sennepskorn og tallerkensmækker (eller anden grønt).