Opskrifter
Vegetarlasagne med røde linser og friske grøntsager
Søndag, 18. maj 2025Opdateret 5 timer sidenAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Vegetarlasagne med røde linser kombinerer friske grøntsager, proteinrige linser og en fyldig tomatsauce i en lækker, sund ret.

1 t og 10 min
4 personer
Vegetarlasagne
1 løg
1 fed hvidløg
300 g gulerødder
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
1 spsk. herbes de Provence
2 spsk. tomatpuré
125 g tørrede røde linser
2½ dl grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
1 dl piskefløde
1 håndfuld frisk timian
1 spsk. æbleeddike
½ tsk. sukker
Salt og peber
9 lasagneplader
400 g hytteost
100 g revet cheddar
Til servering
1 håndfuld frisk timian
Evt. blandet grøn salat
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Riv gulerødder.
- Steg løg og hvidløg i olie i 2-3 minutter.
- Tilsæt paprika, herbes de Provence og tomatpuré, og steg i 2 minutter.
- Tilsæt linser, bouillon, hakkede tomater, fløde, gulerødder og timian, og lad saucen simre under låg i ca. 20 minutter.
- Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
- Tænd ovnen på 200°.
- Fordel et tyndt lag tomatsauce i bunden af et ovnfad.
- Læg lasagneplader ovenpå, og fortsæt med tomatsauce, lidt hytteost og lasagneplader ved hvert lag.
- Slut af med hytteost.
- Bag lasagnen i 20 minutter.
- Drys med cheddar, og bag lasagnen i i ca. 15 minutter.
- Lad lasagnen hvile i 10 minutter.
- Pynt med timian, og servér evt. med en grøn salat.

Hovedretter
Lasagne maltagliati med kylling

Hovedretter
Vegetariske pandekager med grønt