Opskrifter

Mørbradgryde med bacon og grøn mos på rosenkål og broccoli

Mandag, 25. februar 2013Opdateret 6. majaf Kristina Marckmann
En nem middagsret, der sagtens kan være hverdagsmad, når der er mørbrad på tilbud. Her serveres mørbradgryden med en grøn cremet mos på rosenkål og broccoli.
30 min
3 personer
Mørbradgryde
75 g bacon
Olie til stegning
1 svinemørbrad
250 g champignon
2 hakkede løg
2 peberfrugter
1 ds. tomatpuré
2 dl bouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
Grøn mos
500 g broccoli
300 g rosenkål
100 g flødeost
Salt og peber
Pynt
1 bdt. persille

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden i ca. 2 cm tykke skiver.
  2. Skær baconen i tern og brun dem i olien sammen med mørbraden.
  3. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene.
  4. Tilsæt peberfrugter i strimler og lad dem svitse med i et par min.
  5. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 15 min.
  6. Skær broccoli og rosenkål i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
  7. Blend grøntsagerne med flødeost og smag til med salt og peber.
  8. Servér med et drys hakket persille.