Ørred med sennep
Ingredienser til ørred med sennep
(4 pers.)
1 ørred ca. 800 g el. to store ørred filéter
Salt og peber
1 dl tør hvidvin
2 tsk. dijonsennep (evt. grov)
800 g nye kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 spsk. lys vineddike
½ bdt. hakket dild
1 lille rødløg
1 bdt. brødkarse
Tilbehør
Citronbåde
Fremgangsmåde til ørred med sennep
Læg den rensede fisk i et ovnfast fad. Rør hvidvin med salt, peber og 1 tsk. sennep og hæld det over fisken.
Sæt den i ovnen ved 180º i 35-40 min. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20 min., eller til de er netop møre. Pisk resten af senneppen med olivenolie, sukker, eddike og halvdelen af dilden. Skær de varme kartofler i tykke skiver og vend dem i dressingen. Pil løget, skær det i tynde ringe og bland dem med kartoflerne. Skyl brøndkarsen og vend den i kartoflerne, når de er kølet helt af. Servér kartoffelsalaten til fisken og pynt med dild og citronbåde.
Du kan selvfølgelig bruge laks i stedet for ørred.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Vietnamesiske ruller med laks
Laks med karsesalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)