Opskrift på lasagne med laks, spinat og mascarpone
Lasagne med laks, spinat og mascarpone er en lækker og cremet variation af den klassiske italienske ret. Nyd den sammen med en frisk salat.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.

Foto: Columbus Leth
Annonce
55 min
4 personer
Tomatsauce:
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
½ dl piskefløde
2 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
Salt og peber
Fyld:
1 løg
1½ spsk. olivenolie
500 g spinat fra frost
½ tsk. stødt muskatnød
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
150 g mascarpone
450 g fersk laksefilet
12 lasagneplader
25 g parmesan
Fremgangsmåde:
Tomatsauce:
- Hak løget fint.
- Steg løget i olie ved middel varme i en gryde i 2-3 minutter, uden at det tager farve.
- Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, fløde, oregano og sukker, og bring saucen i kog.
- Skru ned til middellav varme, og lad tomatsaucen småkoge i 10 minutter.
- Smag til med salt og peber.

Hovedretter
Spinatlasagne med kødsauce
Fyld:
- Hak løget fint.
- Steg løget i olie på en pande ved middel varme, til det er klart i farven.
- Tilsæt den frosne spinat, og varm den igennem, til den er tøet helt op.
- Krydr med muskatnød, chili, salt og peber.
- Rør mascarpone i blandingen, og lad den smelte ud i spinaten til en cremet konsistens.
- Fjern skindet fra laksen, og skær kødet i mindre tern.
- Tænd ovnen på 200°, og smør et ovnfad med lidt olie.
- Smør et tyndt lag tomatsauce i bunden af fadet.
- Saml derefter lasagnen med lag af skiftevis spinatfyld, laks, lasagneplader og tomatsauce, til det hele er brugt.
- Drys friskrevet parmesan på toppen.
- Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til lasagnepladerne er møre.

Hovedretter
Spinatvafler med laks, avocado og flødeost
Til servering:
- Servér, evt. med salat.
Annonce








