Pizza med svampe og mozzarella
Opskrift på pizza med svampe og mozzarella
(2-3 pers.)
Pizzadej
15 g gær
2½ dl vand
250-300 g stærkt bagemel
(evt. italiensk 00-mel)
150 g durummel
1 tsk. olivenolie
1 tsk. salt
Sådan laver du pizzadej
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbradRør gæren ud i vand og lad det stå i 5 min. Kom melet i en skål, lav en fordybning i midten og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. Rør og ælt 8-10 min., til dejen er glat. Lad den hæve 1 time tildækket.
Tomatsovs
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
½ dåse hakkede tomater
1 tsk. sukker
1 tsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Sådan laver du tomatsovs
Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie og tilsæt tomater, sukker og eddike. Lad det småkoge i 10 min. og smag sovsen til med salt og peber.
Fyld
350 g blandede svampe (champignoner, kejserhatte, bøgehatte m.m.)
2 fed hvidløg
30 g smør
1½ kugle mozzarella
Salt og peber
Olivenolie
Lidt rucola
Sådan laver du fyldet
Rens svampene, pil og hak hvidløgene. Skær svampene i mindre stykker, hvis de er meget store. Steg svampe og hvidløg i smør i 10 min. og drys med salt og peber. Rul pizzadejen ud til to pizzaer og fordel svampefyldet på pizzaerne. Læg mozzarellaskiver over og drys med olie, salt og peber. Sæt pizzaerne i en 220º varm ovn i 15-20 min.