Pizza med svampe og rucola

Vi synes godt pizza kan gå an i hverdagen, hvis den er hjemmelavet og toppet med gode råvarer. Denne pizza er med svampe og rucola og selvfølgelig godt med mozzarella.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Pizza med svampe og rucola
(2 pers)

Det skal du bruge til pizza med svampe og rucola:

Dej: 15 g gær 2½ dl vand 250-300 g stærkt hvedemel 150 g durummel 1 tsk. olivenolie 1 tsk. salt Fyld: 350 g blandede svampe (champig­noner, kejserhatte, bøgehatte m.m.) 2 fed hvidløg 30 g smør 1 1/2 kugle mozzarella Salt og peber Olivenolie 50 g rucola Prøv også: Pizza med skinke, tomat og ost

Sådan laver du pizza med svampe og rucola

Rør gæren ud i vandet og lad det stå i 5 min. Kom melet i en skål, lav en fordybning i midten og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. Rør og ælt til en glat dej, det tager ca. 8-10 min. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Rens svampene, pil og hak hvidløgene. Hvis svampene er meget store, skal de skæres i mindre stykker. Steg svampe og hvidløg i smør i ca. 10 min. og drys med salt og peber. Rul dejen ud til to pizzaer og fordel svampefyldet på dem. Læg mozzarellaskiver øverst og drys med olie, salt og peber. Bag ved 220º i 15-20 min. evt. på pizzasten . Drys med skyllet, afdryppet rucola. Prøv også: Risotto med svampe, bacon og nødder

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.