Opskrifter

Pizza med svampe og rucola

Onsdag, 19. oktober 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Vi synes godt pizza kan gå an i hverdagen, hvis den er hjemmelavet og toppet med gode råvarer. Denne pizza er med svampe og rucola og selvfølgelig godt med mozzarella.
(2 pers)

Det skal du bruge til pizza med svampe og rucola:

Dej: 15 g gær 2½ dl vand 250-300 g stærkt hvedemel 150 g durummel 1 tsk. olivenolie 1 tsk. salt Fyld: 350 g blandede svampe (champig­noner, kejserhatte, bøgehatte m.m.) 2 fed hvidløg 30 g smør 1 1/2 kugle mozzarella Salt og peber Olivenolie 50 g rucola Prøv også: Pizza med skinke, tomat og ost

Sådan laver du pizza med svampe og rucola

Rør gæren ud i vandet og lad det stå i 5 min. Kom melet i en skål, lav en fordybning i midten og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. Rør og ælt til en glat dej, det tager ca. 8-10 min. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Rens svampene, pil og hak hvidløgene. Hvis svampene er meget store, skal de skæres i mindre stykker. Steg svampe og hvidløg i smør i ca. 10 min. og drys med salt og peber. Rul dejen ud til to pizzaer og fordel svampefyldet på dem. Læg mozzarellaskiver øverst og drys med olie, salt og peber. Bag ved 220º i 15-20 min. evt. på pizzasten . Drys med skyllet, afdryppet rucola. Prøv også: Risotto med svampe, bacon og nødder