Risotto med skaldyr

Skøn risotto med muslinger, rejer og blæksprutte
Af
af Kristina Marckmann
Risotto med muslinger, rejer og blæksprutte, alt kogt sammen i en gryde med løg og hvidvin og parmesan på toppen

Ingredienser til risotto med skaldyr

(4 pers.)
300 g blåmuslinger
3 dl vand
½ tsk. salt
2 skalotteløg
1 spsk. smør
350 g risottoris
1½ dl hvidvin
9 dl hønsebouillon
3 forårsløg
150 g blæksprutte
300 g skalrejer
40 g parmesan

Alternativ til risotto med skaldyr: Vietnamesisk skaldyrskarry

Fremgangsmåde til risotto med skaldyr

Rens blåmuslingerne og damp dem i vand tilsat salt 5 min., til de åbner sig. Hak løgene og sautér dem klare i smørret. Tilsæt risene og lad dem stege med, til de er blanke. Tilsæt hvidvinen, og lad risene absorbere vinen. Tilsæt først vandet fra muslingerne og derefter hønsebouillonen lidt ad gangen, efterhånden som risene optager væden. Snit forårsløgene i skrå skiver i ca.1 cm tykkelse. Tilsæt dem sammen med mindre stykker blæksprutte, skalrejer og den sidste bouillon. Vend parmesanen i, når den sidste væde er forsvundet, retten skal være cremet. Tilsæt muslingerne, og servér risottoen med et drys af friskkværnet peber.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.