Opskrifter
Rosmarinstegt flæskesteg med løg i rødvin
Mandag, 28. november 2011Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på en dejlig saftig flæskesteg med rosmarin, som serveres med løg i rødvin. Flæskestegen kan også spises i en lækker sandwich.

2 t og 30 min
7 personer
Rosmarinstegt flæskesteg
Ca. 2 kg svinekam med svær uden ben
2 fed hvidløg
3 spsk. frisk rosmarin
2 spsk. salt
½ l vand
2 delte løg
1 delt gulerod
2 stilke bladselleri
Løg i rødvin
500 g skalotteløg
5 dl kalvebouillon
2 dl rødvin
75 g koldt smør
4 spsk. balsamico
Evt. lidt sukker
Fremgangsmåde
TIP: Husk at se efter, om sværen er ridset helt ned, ellers bliver den ikke sprød.
- Rosmarinstegt flæskesteg Hak hvidløg og rosmarin fint og gnid det godt ind i stegens kødside sammen med lidt salt.
- Gnid med salt, så det kommer ned mellem sværene.
- Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger lige, den kan rettes op med lidt sammenkrøllet alufolie.
- Kom vand og grøntsager i bradepanden.
- Steg ved 100° i ca. 2 timer, til stegen er 55°.
- Tag nu stegen ud og skru ovnen op på 250°. Når ovnen er varm nok, sættes stegen ind ret højt i ovnen og efterbrunes, til sværen er sprød og centrumtemperaturen er 65°.
- Si skyen fra, varm den op og smag til med salt og peber. Jævn med saucejævner.
- Løg i rødvin Pil løgene.
- Kom løg, bouillon og rødvin i en sauterpande og kog ved jævn varme og under jævnlig omrøring under låg ca. 10 min.
- Tilsæt balsamico og sukker og kog endnu 20 min., til løgene er møre.
- Rør smørret i og smag til med salt og sukker.
- Servér flæskesteg med skusauce og løg.

Hovedretter
Flæskesteg med brune kartofler og æbler

Forretter & Tilbehør
Hjemmelavede flæskesvær med chili