Opskrifter

Rosmarinstegt flæskesteg med løg i rødvin

Mandag, 28. november 2011Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen
Her får du opskriften på en dejlig saftig flæskesteg med rosmarin, som serveres med løg i rødvin. Flæskestegen kan også spises i en lækker sandwich.
2 t og 30 min
7 personer
Rosmarinstegt flæskesteg
Ca. 2 kg svinekam med svær uden ben
2 fed hvidløg
3 spsk. frisk rosmarin
2 spsk. salt
½ l vand
2 delte løg
1 delt gulerod
2 stilke bladselleri
Løg i rødvin
500 g skalotteløg
5 dl kalvebouillon
2 dl rødvin
75 g koldt smør
4 spsk. balsamico
Evt. lidt sukker

Fremgangsmåde

TIP: Husk at se efter, om sværen er ridset helt ned, ellers bliver den ikke sprød.

  1. Rosmarinstegt flæskesteg Hak hvidløg og rosmarin fint og gnid det godt ind i stegens kødside sammen med lidt salt.
  2. Gnid med salt, så det kommer ned mellem sværene.
  3. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger lige, den kan rettes op med lidt sammenkrøllet alufolie.
  4. Kom vand og grøntsager i bradepanden.
  5. Steg ved 100° i ca. 2 timer, til stegen er 55°.
  6. Tag nu stegen ud og skru ovnen op på 250°. Når ovnen er varm nok, sættes stegen ind ret højt i ovnen og efterbrunes, til sværen er sprød og centrumtemperaturen er 65°.
  7. Si skyen fra, varm den op og smag til med salt og peber. Jævn med saucejævner.
  8. Løg i rødvin Pil løgene.
  9. Kom løg, bouillon og rødvin i en sauterpande og kog ved jævn varme og under jævnlig omrøring under låg ca. 10 min.
  10. Tilsæt balsamico og sukker og kog endnu 20 min., til løgene er møre.
  11. Rør smørret i og smag til med salt og sukker.
  12. Servér flæskesteg med skusauce og løg.