Safrankylling med kardemommeblommer

Lækker ret, der dufter af jul
Af
af Redaktion

(4 pers.)

1 kylling delt i 8 stykker
12 tråde safran
1 dl tyk yoghurt
1 hvidløgsfed
Salt og peber
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie
500 g sveskeblommer
6 bælge hele kardemomme
1 spsk. balsamicoeddike
1 bdt. rucola

Tilbehør
Stegte courgetteflager

Del kyllingen i 8 stykker, rør sarfran opløst i 1 spsk. lunet vand i yoghurten med hvidløg, salt og peber. Gnid dette på kyllingestykkerne og læg dem i et ovnfast fad. Lad det stege ved 160° i 1 time og 15 min. Hak løget og sauter i olien på en pande. Flæk blommerne og fjern stenen. Kom blommerne på panden og steg videre ved svag varme med knuste kerner af kardemomme. Kog af med balsamico og drys med skyllet rucola ved servering.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere retter her...
Braiseret nakkekam med kanel, chili og fennikelfrø
Sprødstegt andebryst med rødkålssalat
Krydrede æbler med mascarponecreme



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.