Svinemørbrad med rabarber-chutney

En dejlig sommerret med svinemørbrad, pestokartofler og en lækker rabarber-chutney. Rabarber er ikke kun forbeholdt desserter, men egner sig også godt som tilbehør til svinekød. Bland rabarber med æble, rødvin, rødløg, sukker og enebær og lad til simre til en karamelliseret chutney.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Svinemørbrad med rabarber-chutney
(4 pers.) Prøv også: Svinemørbrad med chokoladecrust

Det skal du bruge til svinemørbrad med rabarber-chutney:

300 g rabarber ½ rødløg 120 g farin el. demerarasukker 2 dl rødvin 2 æbler 2 tsk. salt 2 enebær 1 stor svinemørbrad Salt og peber 1 spsk. olivenolie 600 g kartofler 3 spsk. pesto

Sådan laver du svinemørbrad med rabarber-chutney

Rens rabarberne og skær dem i ca. 2 cm lange stykker. Pil rødløget og skær det i tynde både. Udkern æblet og skær det i tern. Bland rabarber, rødløg, sukker, rødvin, æbletern, salt og enebær i en gryde og varm langsomt op under låg. Lad det småsimre i 25 min., til det er mørt og let karamelliseret. Afkøl. Gnid den afpudsede mørbrad med salt og peber og brun den i olivenolie ca. 2 min. på hver side. Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og skru ned. Braisér videre i 20 min., til mørbraden er rosa. Kog kartoflerne, vend dem med pestoen og servér dem til mørbraden med salat og rabarber-chutneyen. Prøv også: Mørbrad au vin

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.