5 nostalgiske rejsebilleder

Torsdag, 7. marts 2013
af Anette Lillevang Kristiansen, Foto: Kurt Ard, Viggo Vagnby, M. Rotwitt, Se og hør
Vi har fundet gamle billeder frem og skrevet lidt om, hvad frihed og det at rejse betyder for os.

I denne lille artikel hylder vi forskelligheden og ikke mindst friheden. Vi har fundet gamle billeder frem og reflekteret lidt over, hvordan nogle mennesker har lyst til at rejse og opleve verden, mens andre helst bliver hjemme og hygger sig i de vante rammer.

Tag et kig i galleriet i bunden, og se de fine gamle rejsebilleder.

Der har altid fandtes mennesker, der har haft udlængsel og trang til frihed. De har stået og skuet ud over havet og drømt om, hvad der var på den anden side af horisonten, og andre har været så inderligt ligeglade og kunne ikke drømme om at forlade deres lille hjemlige rede. Men det er jo netop forskelligheden og mangfoldigheden, der her er det interessante.

Se også vores store galleri med Poul Reichhardts liv i billeder

Derfra går min verden går

Der er sket meget i turismen og folks måde at rejse på siden dengang de gamle navnkundige rejsebogsforfattere sendte beretninger hjem fra deres oplevelser på eksotiske rejsemål.

I dag sætter man sig bare i et fly og suser gennem mangt en tidszone. Vi farer rundt og udfordringerne skal være vildere og vildere for at tilfredsstille os, men måske skulle vi tage os tid til at dvæle mere ved det nære.

For trods ferier og charterrejser i enhver afskygning, så kommer de fleste af os jo hjem til vores lille trygge hønsegård. "Derfra min verden går" lyder det i en dansk fædrelandssang, og Dan Turèll taler om, at mest holder han af hverdagen.

Læs også historien om Olsen Bandens sidste stik lige her

Og friheden, ja den har som sagt mange ansigter. Hvad enten vi går i Nostalgihjørnet og skriver 1928 eller 2013, så skatter vi vores frihed højt, både som folk og som land, og det ligegyldigt om vi mærker den som globetrotter ude i verden eller hjemme i vores køkkenhave eller altankasse, nu hvor foråret for alvor melder sin ankomst.