Hvor meget Costa og Sol er der egentlig på Costa del Sol?

Mandag, 15. august 2016
af Redaktionen i samarbejde med Kulturrejser Europa, Foto: AOP og Kulturrejser Europa
Vi har sat os for at finde ud af, hvor solen gemmer sig til vinter. Bliv klogere på Costa del Sol og se de 4 steder på Solkysten, som du ikke må gå glip af.
Skønne strande venter på din rejse til Costa del Sol

Der er grund til, at det hedder Costa del Sol

Direkte oversat fra spansk betyder Costa del Sol "Solkysten" - og det er ikke uden grund. Hele året bader denne andalusiske kyststrækning i sol og varme. Selv om vinteren, hvor vi heroppe i det kolde nord døjer med blæst, slud og sne, er gennemsnitstemperaturen langs Solkysten på de yderst behagelige 18-19 grader.

Læs også:Tre tips til din langtidsferie

Vitaminindsprøjtning til særpris

Kulturrejser Europa arrangerer rejser til Costa del Sol i november og februar - Solkysten til Særpris - hvor du får en dejlig vitaminindsprøjtning af sol, varme og spændende oplevelser. På rejsen er der masser af tid til at slappe af i solstolene uden at gå glip af udflugterne, som er inkluderet. Læs mere om rejsen længere ned.

En af strandende i skønne Benalmádena Costa på Costa del Sol
Stranden i skønne Benalmádena Costa på Costa del Sol. Foto: AOP.

4 steder på Costa del Sol, der bare skal besøges

1. Cordoba
I den historiske by Córdoba ligger den mere end 1200 år gamle moske, La Mezquita, hvis enorme bygningsværk beundres af besøgende fra hele verden. Den gamle bydel er særdeles velbevaret, og her kan man stadig se bygningerne, som maurerne opførte.

2. Málaga
Udover at være regionens hovedstad, er havnebyen Málaga også Picassos fødeby og en af H.C. Andersens absolutte yndlingsbyer. Der er faktisk en statue af den berømte forfatter ved Plaza de la Marina, tæt på havnen i Málaga. En slentretur i den smukke gamle bydel er et must.

3. Ronda
Ronda er især kendt for 2 ting: den store, dybe kløft, der deler byen i to, samt tyrefægtningsarenaen, som er Spaniens ældste. I selvsamme arena havde Ernest Hemingway, som elskede byen, sin egen private loge. Et besøg i byen byder på smukke udsigter, flot arkitektur og hyggelige gader.

4. Gibraltar
Kør ned til den britiske kronkoloni, Gibraltar, som populært kaldes for "The Rock". Du kan komme op på den 426 meter høje kalstensmonolit med enten med minibus, svævebane eller på gåben. På toppen er der god chance for at møde nogle af de 250 berberaber, der lever i naturreservatet Upper Rock Nature Reserve, og herfra kan du nyde en vidunderlig udsigt over Middelhavet.

Katedralen i den historiske by, Cordoba
Katedralen i den historiske by, Cordoba. Foto: AOP.
Læs også:
Sure citroner og smukke udsigterRejsen Solkysten til Særpris:
  • Direkte fly København - Málaga t/r
  • Syv nætter på 3* Hotel Best Sciroco med balkon
  • Halvpension inkl. et glas vin
  • To udflugter til Ronda og Córdoba
  • Dansktalende rejseleder

Afrejse: November og februar.
Pris: Fra 4.495 kroner pr. person.

Deltagere fra Jylland, Fyn og Bornholm opnår en brorabat på 250 kr. pr. person ved afrejse fra København.

Se og læs mere om rejsen til Solkysten med Kulturrejser Europa