Sure citroner og smukke udsigter - oplevelserne står i kø på Amalfikysten

Torsdag, 21. juli 2016
af Redaktionen i samarbejde med Kulturrejser Europa, Foto: AOP
Bella Italia! Udtrykket kommer virkelig til sin ret ved Amalfikysten, måske Italiens smukkeste kyst, som byder på sol og varme langt ind i efteråret.
Torre Saracena ved byen Maori på Amalfikysten

Billedskønne Amalfikysten

Amalfikysten byder sine besøgende velkommen med nogle af de flotteste panoramaudsigter, du kan forestille dig. Det er jo ikke for ingenting, at Italienerne selv mener, at det er Italiens smukkeste kyststrækning, og når du færdes på de snørklede kystveje mellem de små, charmerende byer, er det ikke svært at forstå hvorfor. Vi har forelsket os i denne smukke del af Italien og Kulturrejser-Europa har flere rejser herned - læs om rejserne her!

Læs også: Cascais - skøn ferie ved rivieraen

Citroner fra Amalfikysten
Flotte citroner fra Sorrento-halvøen. Foto: AOP.

Citroner, citroner, citroner

De kulinariske oplevelser ved Amalfikysten er enestående. Stift bekendtskab med det italienske køkken på små, hyggelige trattoriaer såvel som fine restauranter. Begge steder kan du nyde de lokale specialiteter, som serveres friske fra havet, samt områdets gode oste - det hele skylles selvfølgelig ned med et iskoldt glas Costa d´Amalfi.

Verdens måske bedste likør...

Det er dog den verdensberømte citronlikør, Limoncello, som for de fleste er synonym med Amalfikysten. Limoncelloen må kun laves på citroner fra Sorrento-halvøen og øen Capri, og hele produktionen har udgangspunkt i respekterede håndværkstraditioner. Denne skønne drik skal serveres iskold - prøv den efter en god middag.

Mellem de to byer Minori og Maiori kan du spadsere på den vidunderlige vandresti, Citronstien. Den oplevelse får du med helt gratis på flere af Kulturrejser Europas rejser til Amalfikysten.

Se og oplev Amalfikysten

Sorrento, Capri, Vesuv og Pompeji - jo, Amalfikysten er en perlerække af skønne steder, hvor du kan mærke historiens vingesus og den særlige, italienske charme helt tæt på. For os danskere er San Cataldo særlig interessant, da det gamle Benediktinerkloster siden 1924 har fungeret som refugium for mange danske forfattere, kunstnere, videnskabsmænd og arkitekter.

Villa Cimbrone, Amalfikysten
Udsigt fra "Uendelighedens terrasse" ved Villa Cimbrone. Foto: AOP.

Læs også: Rejs til Barcelona og oplev Europas alsidige storby

Rejs til Amalfikysten med Kulturrejser Europa

Afrejse april-oktober 2017.

Pakkerejser til Amalfi inklusiv fly København – Napoli t/r, overnatninger på gode hoteller, dansktalende rejseleder og meget mere.

Læs mere om rejsen til Amalfikysten her