Tag på ferie en måned ad gangen

Torsdag, 18. august 2016
af Ole V. Hansen, foto: Jerónimo Alba
Langtidsferie: Winni og Johnny Birch fra Sjælland har knoklet, siden de var store børn, og de har altid været sparsommelige. Nu glæder de sig over, at det mest er overtøjet, de sparer på, når de skifter Danmarks kulde ud med solkystens milde vejr.
Winni og Johnny fra Sjælland tager på langtidsferie og nyder at tilbringe de kolde, danske måneder under varmere himmelstrøg

Måske er det lige i overkanten at påstå, at man kan lægge til side til alderdommen ved at springe frokosten over. Ikke desto mindre er de sparede måltider med til at dække udgifterne, når ægteparret Winni og Johnny Birch op til flere gange i det køligste halvår rejser til lunere himmelstrøg. Sjældent under fire uger ad gangen.

Aldrig tid til frokost

Det lyder som vild luksus, men langtidsferier er blevet mere almindelige end nogensinde, og især Costa del Sol – den spanske solkyst – får danskerne til at hoppe på flyet og efterlade overtøjet hjemme i skabet.

Hjemme i Danmark drev ægteparret Birch i mange år et lille engrosfirma i Kødbyen i København. Dagligdagen var simpelthen så travl, at de ofte lod frokost være frokost.

– Vi havde aldrig tid til at spise, ler 71-årige Winni, som altså i dag kan tillade sig at bruge de mange års opsparede kostpenge.

Læs også: 3 tips til planlægning af langtidsferie

Pengene rækker langt

– Glem nu ikke, at det ikke er ekstra udgifter alt sammen. Vi skulle jo også bruge penge til fornødenheder, hvis vi var blevet hjemme i Lundby. Faktisk lever vi billigere hernede.

Sjovt nok er det Winni, der er udlært slagter, mens Johnny havde en kontoruddannelse bag sig, da de åbnede firmaet i Kødbyen. Lige fra begyndelsen fulgte de det gode, gamle bogholderråd om at lægge 10 kroner til side, hver gang der kom 100 kroner i kassen.

– Så det lå os i blodet, at det var sikrere at lade så meget som muligt stå i ”Spyfluen” fremfor at bruge pengene. Men tro nu ikke, vi var nærige. Vi nød da også tilværelsen, siger Johnny.

Læs også: Bliv klogere på Costa del Sol

Trives bedst i varmen

– Vi tænker da over, hvad vi giver ud og til hvad. Også fordi vi som turister er til oplevelser fremfor driverlivsferie. Og der gemmer sig så meget eventyrligt bare få kilometer inde i baglandet og oppe i bjergene.

– Og så trives vi bedst i varmen. Jeg vil ikke sige, at den danske vinter ligefrem gør os deprimerede, men vi har det ikke godt med den lange, mørke tid, indrømmer Johnny.

Her sydpå lader parret sig til gengæld ikke gå på, når vejrudsigten står på ”Costa del Overskyet”, og et par regnvejrsdage truer. Så kan man mildne en eventuel hjemvé på et af de små, danskejede ”listige steder”.

Læs også: Masser af oplevelser venter, når du rejser til Mallorca

Vil du vide mere om langtidsferier?

Mange rejsebureauer tilbyder langtidsferier, hvor hotel og alle måltider er inkluderet i den samlede pris. Og en lang ferie er forholdsmæssig billigere end en kort, hvis du regner prisen ud pr. dag.

  • Hjerting Rejser har flere langtidsrejse-destinationer, heriblandt Costa del Sol og Gran Canaria. Læs om alle destinationerne og bestil din rejse her!

  • Nilles Rejser har flere tilbud til både Costa del Sol og Costa Blanca, hvor temperaturerne selv i vintermånederne sjældent når under 16 grader. Læs mere her!

  • Kulturrejser Europa har 4-ugers ferier til Italien, Spanien og Portugal. Herunder Madeira. Læs mere her!