Tag på kurophold i Polen

Torsdag, 25. august 2016
af Lotte Dalgaard, foto: Lotte Dalgaard, Polen Travel, Panthermedia og Alamy
Nyd en lille ferie i den gamle kurby Kolobrzeg på Polens nordkyst, hvor du kan stresse af og blive nusset om på lækre wellness-hoteller – og du får rigtig meget for pengene!
Tag på kurophold i Kolobrzeg på Polens nordkyst

På Polens nordkyst ligger kurbyen Kolobrzeg ud til Østersøen. Med sit store udbud af wellness- og spa-hoteller, er byen et besøg værd hele året. Det eneste anstrengende ved byen er faktisk udtalen af navnet - tyskerne har opgivet og kalder den Kolberg, men man kunne også bare kalde den spa-city.

Hotel New Skanpol har 115 forskellige behandlinger på ”menuen” i deres spa-afdeling, så du kan virkelig komme i wellness-himlen, hvis du trænger til at stresse ned og ikke har andet på programmet end afslapning. Der er simpelthen ikke den centimeter på kroppen, som ikke kan få opmærksomhed her. Det sværeste er at vælge – eller rettere: vælge fra.

Læs også: Aktiv ferie på Madeira

Massage fra tæer til hovedbund

Jeg besluttede mig for en kropspeeling efterfulgt af indpakning i kanelolie, der siges at have en slankende effekt. Efter en grundig peeling og olie blev jeg pakket ind i tynd plast og et tungt varmetæppe. Massøren forlod lokalet, og der var intet andet at gøre end at slappe af, nyde roen og den stille musik fra højttalerne. Efter et stykke tid – tidsfornemmelsen forsvinder på briksen – kom behandleren tilbage, pakkede mig ud og begyndte at massere mig lige så blidt. Himmelsk.

Min medrejsende fik blandt andet en fodmassage af fysioterapeuten Woyzeck – og gik rundt med et saligt smil resten af ferien. Hjemme har hun nu en sparegris, som hun har skrevet Woyzeck på!

Tag på afslappende spa-ferie med NILLES Rejser - de arrangerer turen for dig. Læs mere her!

Spahotel i den polske kurby Kolobrzeg

Skandinavisk kvalitet

Hotel New Skanpol har noget skandinavisk over sig, og i Restaurant Skandinavia i stueetagen serveres morgen- og aftenbuffet samt mad fra et a la carte-kort. Og på Café Jensen, der har fået sit navn efter hotellets danske ejer, serveres drinks og kaffe.

Hotellets poolområde har fri adgang hele dagen og har både jacuzzi, dampbad og sauna. Her vil du opleve, at den foretrukne påklædning mellem pool, wellness-afdeling og værelserne er morgenkåbe og badesandaler.

Læs også: Sild - det tyske strandparadis

Gode priser

Hotellet ligger midt i byen og forretningerne i bymidten sælger blandt andet sko og tasker til en tredjedel af prisen herhjemme.

I byen findes gode restauranter, og du kan f.eks. få en pizza til 30 kroner eller en mør svineskank tilberedt i øl til omkring en 50’er. Her er også en Irish Pub, hvor en stor fadøl står i 15 kroner.

Sådan kommer du afsted

Kør selv til Polen og book et af de mange spa-hoteller, der ligger i Kolobrzeg og i det hele taget langs Polens nordkyst. Alternativt arrangerer f.eks. NILLES Rejser pakkerejser, som du kan læse mere om her!