Sild er sundt for sjælen

Mandag, 9. maj 2016
Anne Kjoge
Foto: Sylt.de
Og her er ikke tale om sild med løg, men derimod om den lille tyske ø syd for Rømø. Øen var tidligere mest kendt som et paradis for nøgenbadere, og her findes stadig naturist-strande rundt om øen. Men i dag har alle slags livsnydere opdaget den lille, smalle ø med de lækre badestrande.
De romantiske strandstole findes overalt på Sild.
De romantiske strandstole findes overalt på Sild.

Uanset om du er til den helt enkle ferie med telt og cykel, vind i håret og højt til himlen, eller om du har hang og råd til luksus og vil ligge henslængt under solen på et spa-hotel og spise gourmetmiddage, er der plads til dig på Sild.

Den tyske ø i Vadehavet ligner med sine mange imponerende stråtækte huse et frilandsmuseum tilsat en gedigen lottogevinst! For Sild har udviklet sig til en millionær-magnet, og dermed er her lækre hoteller, tilbud om wellness i alle afskygninger og restauranter med stjernekokke jævnt fordelt over de cirka 100 kvadratkilometer sandjord. Her er også eksklusive butikker med tøj og smykker, som de fleste af os gør klogest i at gå hurtigt forbi, men på forunderlig vis er her også skønt på et helt moderat feriebudget. Her er campingpladser og iskiosker og hyggelige gågader i den eneste rigtige by, Westerland, hvor man sagtens kan finde lidt nyt til feriegarderoben, og nyde en kop kaffe med en Frisertærte (minder om lagkage) eller en kold øl. Og tyskerne er ikke fedtede, når det kommer til at portionsanrette eller hælde fadøl op!

Vil du på vandreferie?

I sensommeren blomstrer lyngen og farver de enorme klitområder lilla, men højsæsonen er midt på sommeren, når vandtemperaturen er mest badevenlig. Sild – eller Sylt, som øen hedder på tysk, har over 40 kilometer sandstrand, hvoraf nogle få områder altså fortsat er reserveret naturisterne. Overalt står de karakteristiske strandsofaer, der er 12.000 af dem, og her kan man så sidde og nye solnedgangen stik vest.

På hotel Benen-Diken Hof i landsbyen Keitum kan du blive underholdt i hotellets lillebitte bar af ejeren selv – og på dansk. Hoteldirektør Claas-Erik Johannsens familie er ud af det danske mindretal, og den driftige herre er altid god for en sjov historie om sin familie, der indtil for en generation siden drev stedet som landbrug. Det er svært at forestille sig, når man ser det elegante hotel med swimmingpool i underetagen i dag, at bygningerne har rummet kostalde.

Langtidsferie til Syden

For at komme til Sild må man enten sejle fra Rømø eller tage med toget fra byen Niebüll i Tyskland. Helt atypisk for de bilglade tyskere kan man ikke selv køre til Sild, men må lade sig fragte på et biltog over en 11 kilometer lang dæmning.

Du kan få yderligere information her:

Færgeforbindelse

Togforbindelse fra Tyskland

Se hotellet Benen-diken-hof her