Kalorievenlig bøf stroganoff med grøntsager og okseinderlår

Torsdag, 14. februar 2013Opdateret 5. maj
af Redaktionen
Her får du opskriften på en rigtig god klassiker i en sundere udgave fra Familie Journals Slankeklub. Nemlig bøf strogranoff! Velbekomme.
Kalorievenlig bøf stroganoff med grøntsager og okseinderlår
Kalorievenlig bøf stroganoff med grøntsager og okseinderlår

2 pers.

50 g røget mørbrad
½ spsk. olie
250 g okseinderlår el. klump
1½ spsk. mel
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 tsk. paprika
1 løg
200 g champignoner
½ spsk. smør
1 dl okseboullion
1 ds. flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
½ dl syrnet fløde 6%

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden i tern og rist dem i olien i en slip let-gryde.
  2. Skær oksekødet i strimler, vend dem i mel blandet med salt, peber og paprika og brun det sammen med mørbraden.
  3. Hak løget fint og skær champignonerne i skiver.
  4. Tag kødet op og svits løg og champignoner i smørret et par min.
  5. Læg kødet tilbage i gryden, drys resten af melblandingen over og hæld bouillon og flåede tomater ved.
  6. Lad retten simre under låg i 10-15 min., til kødet er mørt.
  7. Bland tomatpuré og syrnet fløde og rør det i lige inden servering.
  8. Servér med dampede grønsager og kartoffelmos.

Næringsindhold

Energiinformation pr. portion

Energi 2.475 kJ/594 kCal
Protein: 48,7 g
Kulhydrat: 69,8 g
Fedt: 12,1 g