Opskrifter
2 gratis opskrifter på bøf stroganoff: På inderlår og som fyrsten selv
Onsdag, 6. marts 2013Opdateret 5. majaf Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger
Her får du opskriften på den dejlige klassiker: Bøf stroganoff! Men drømmer du om at lave retten, som fyrst Stroganoff lagde navn til så se også med her.

45 min
4 personer
Bøf stroganoff
600 g inderlår el. klump
50 g bacontern
25 g smør
2 løg i skiver
250 g champignon
Salt og peber
1 tsk. paprika
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
1 dl tomatpuré
Vintersalat
3-4 julesalat
2 pærer
25-50 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1-2 tsk. honning
Salt og peber
Stroganoff alla fyrsten
600 g mør tykstegsfilét
30 g smør
Salt og peber
2 løg
20 g smør
250 g champignon
1-2 tsk. paprika
2-3 spsk. konc. tomatpuré
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kødet i strimler.
- Brun baconen på en pande.
- Tilsæt halvdelen af smørret og løg og lad dem blive gyldne.
- Hæld det i en gryde.
- Varm resten af smørret og brun kødstrimlerne ad nogle gange.
- Tilsæt svampe og brun dem med.
- Hæld det hele i gryden.
- Tilsæt salt, krydderier, fløde og tomatpuré og lad det simre mørt under låg på 30-40 min.
- Vintersalat Flæk julesalaten på langs og fjern lidt af stokken i midten. Snit salaten.
- Skær pærerne i kvarte og skær dem i skiver. Hak nødderne groft. Riv skallen af citronen og pres saften.
- Bland citronsaft og honning og smag til med salt og peber.
- Bland julesalat, pærer, nødder og citronskal og hæld dressingen over. Vend det rundt og lad salaten hvile en halv times tid.
Sådan laver du bøf stroganoff som fyrsten
- Begynd med saucen, den kan laves helt færdig i forvejen. Så pil løgene og skær dem i tern.
- Rens svampene og skær dem i skiver.
- Brun løgene i en gryde i smørret. Svits svampene med og tilsæt paprika, tomatpuré og bouillon.
- Lad saucen koge igennem, så syren fra tomaterne damper af. Kom fløden i og lad saucen koge nogle min., til den er jævn.
- Skær kødet i fingertykke strimler og brun dem på en stor pande ved god varme i smørret. Kødet skal kun stege i kort tid, det skal være rosa i midten.
- Krydr kødet med lidt salt og peber og vend det i saucen. Smag til med salt og peber.
- En god kartoffelmos er det klassiske tilbehør, men løse ris eller korte pastastykker passer også.

Hovedretter
Skøn gryderet: Provencalsk kalveragout

Sund mad
Oksemørbrad med blommer og rodfrugtmos