Opskrifter

2 gratis opskrifter på bøf stroganoff: På inderlår og som fyrsten selv

Onsdag, 6. marts 2013Opdateret 5. majaf Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger
Her får du opskriften på den dejlige klassiker: Bøf stroganoff! Men drømmer du om at lave retten, som fyrst Stroganoff lagde navn til så se også med her.
45 min
4 personer
Bøf stroganoff
600 g inderlår el. klump
50 g bacontern
25 g smør
2 løg i skiver
250 g champignon
Salt og peber
1 tsk. paprika
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
1 dl tomatpuré
Vintersalat
3-4 julesalat
2 pærer
25-50 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1-2 tsk. honning
Salt og peber
Stroganoff alla fyrsten
600 g mør tykstegsfilét
30 g smør
Salt og peber
2 løg
20 g smør
250 g champignon
1-2 tsk. paprika
2-3 spsk. konc. tomatpuré
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i strimler.
  2. Brun baconen på en pande.
  3. Tilsæt halvdelen af smørret og løg og lad dem blive gyldne.
  4. Hæld det i en gryde.
  5. Varm resten af smørret og brun kødstrimlerne ad nogle gange.
  6. Tilsæt svampe og brun dem med.
  7. Hæld det hele i gryden.
  8. Tilsæt salt, krydderier, fløde og tomatpuré og lad det simre mørt under låg på 30-40 min.
  9. Vintersalat Flæk julesalaten på langs og fjern lidt af stokken i midten. Snit salaten.
  10. Skær pærerne i kvarte og skær dem i skiver. Hak nødderne groft. Riv skallen af citronen og pres saften.
  11. Bland citronsaft og honning og smag til med salt og peber.
  12. Bland julesalat, pærer, nødder og citronskal og hæld dressingen over. Vend det rundt og lad salaten hvile en halv times tid.

Sådan laver du bøf stroganoff som fyrsten

  1. Begynd med saucen, den kan laves helt færdig i forvejen. Så pil løgene og skær dem i tern.
  2. Rens svampene og skær dem i skiver.
  3. Brun løgene i en gryde i smørret. Svits svampene med og tilsæt paprika, tomatpuré og bouillon.
  4. Lad saucen koge igennem, så syren fra tomaterne damper af. Kom fløden i og lad saucen koge nogle min., til den er jævn.
  5. Skær kødet i fingertykke strimler og brun dem på en stor pande ved god varme i smørret. Kødet skal kun stege i kort tid, det skal være rosa i midten.
  6. Krydr kødet med lidt salt og peber og vend det i saucen. Smag til med salt og peber.
  7. En god kartoffelmos er det klassiske tilbehør, men løse ris eller korte pastastykker passer også.