Annonce

Mørbradgryde med svampe og cocktailpølser

Med en masse lækre ingredienser kan du nemt lave en velsmagende mørbradgryde med svampe og cocktailpølser. Find opskriften herunder.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Mørbradgryde med svampe og cocktailpølser
Annonce
1 t og 10 min
4 personer
Mørbradgryde med svampe og cocktailpølser:
1 svinemørbrad
Olivenolie til stegning
Salt og peber
2 løg
2 fed hvidløg
3 peberfrugter, gerne i forskellige farver
½ dl grøntsagsbouillon
2 tsk. paprika
1 tsk. tørret basilikum
100 g cocktailpølser
1 dåse flåede tomater
2 spsk. konc. tomatpuré
1 dl vand
300 g champignoner
2 dl piskefløde
Til servering:
Kogte ris eller kartoffelmos
Frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Afpuds mørbraden, og skær den i ca. 1½ cm tykke skiver.
  2. Tryk mørbradbøfferne let med håndfladen, og brun dem på begge sider på en pande i olie ved høj varmen i et par minutter.
  3. Tag kødet fra panden, og drys salt og peber over.
  4. Sautér finthakkede løg klare i gryden i lidt ny olie.
  5. Tilsæt presset hvidløg og peberfrugter skåret i tern.
  6. Smuldr bouillonterningen i gryden, og krydr med paprika og basilikum.
  7. Vend det rundt, læg bøfferne og cocktailpølser i gryden, og hæld tomater, tomatpuré og vand over.
  8. Lad retten simre under låg i 30-45 minutter.
  9. Skær champignoner i kvarte, og rør dem i retten sammen med fløde.
  10. Lad det simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og de øvrige krydderier.
  11. Spis mørbradgryden med ris eller kartoffelmos, og pynt retten med lidt frisk timian.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.