Opskrifter

Mørbradgryde med svampe og cocktailpølser

Fredag, 29. december 2023Opdateret 5. majAf Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Med en masse lækre ingredienser kan du nemt lave en velsmagende mørbradgryde med svampe og cocktailpølser. Find opskriften herunder.
1 t og 10 min
4 personer
Mørbradgryde med svampe og cocktailpølser:
1 svinemørbrad
Olivenolie til stegning
Salt og peber
2 løg
2 fed hvidløg
3 peberfrugter, gerne i forskellige farver
½ dl grøntsagsbouillon
2 tsk. paprika
1 tsk. tørret basilikum
100 g cocktailpølser
1 dåse flåede tomater
2 spsk. konc. tomatpuré
1 dl vand
300 g champignoner
2 dl piskefløde
Til servering:
Kogte ris eller kartoffelmos
Frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Afpuds mørbraden, og skær den i ca. 1½ cm tykke skiver.
  2. Tryk mørbradbøfferne let med håndfladen, og brun dem på begge sider på en pande i olie ved høj varmen i et par minutter.
  3. Tag kødet fra panden, og drys salt og peber over.
  4. Sautér finthakkede løg klare i gryden i lidt ny olie.
  5. Tilsæt presset hvidløg og peberfrugter skåret i tern.
  6. Smuldr bouillonterningen i gryden, og krydr med paprika og basilikum.
  7. Vend det rundt, læg bøfferne og cocktailpølser i gryden, og hæld tomater, tomatpuré og vand over.
  8. Lad retten simre under låg i 30-45 minutter.
  9. Skær champignoner i kvarte, og rør dem i retten sammen med fløde.
  10. Lad det simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og de øvrige krydderier.
  11. Spis mørbradgryden med ris eller kartoffelmos, og pynt retten med lidt frisk timian.