
Kære Puk
Min mand bliver så fuld til julefrokosten
Slankeopskrift på citrontarteletter med hindbær
(Til 6 portioner)
1 stk. æggehvide
1 tsk. maizenamel i 2 tsk. vand
1 dl sukker
Flormelis
250 g hindbær
Frisk mynte
0,75 dl kvark
1½ dl hvedemel
75 g marcipan
1 stk. citron (saften fra)
50 g smør
2 stk. æggeblommer (i hver sin kop)
Fremgangsmåde til citrontarteletter
1. Sæt ovnen på 200°.
2. Bland marcipan, mel og kvark til en grynet masse.
3. Tilsæt 1 æggeblomme og saml det til en dej. Lad den hvile koldt i 1 time.
4. Rul den ud på et let melbestrøet bagebord og beklæd mazarin- eller små, rustfrie tærteforme med dejen.
5. Bag dem i 5 min., til de har fået fin farve. Lad dem køle af.
6. Sæt ovnen på 250° og grill.
7. Smelt smørret og lad det køle af.
8. Varm citronsaft og den anden æggeblomme i en kasserolle, det må ikke koge.
9. Pisk smør, 1/2 dl af sukkeret og maizenamelet udrørt i vand ned i og lad det simre på svag varme, til cremen bliver tyk. Lad den køle af.
10. Fordel cremen i tarteletterne. Tag dem evt. ud af formene først.
11. Hæld æggehvide og 1/2-1 dl sukker i en rustfri skål.
12. Hold over en kasserolle med kogende vand og pisk 5 min. eller til temperaturen er 60-70°.
13. Tag æggehviden af varmen og pisk, til marengsen er kølig og tyk. Sprøjt eller hæld den ud på tarteletterne.
14. Gratinér i nogle minutter, til marengsen har fået fin farve.
15. Garnér med frisk mynte.
16. Servér med hindbær. Strø flormelis over.
Tips: Opskriften giver seks tarteletter, så gem to til næste dag eller invitér nogle ædedolke!
Energi-information pr. portion
Energi 301 kCal / 1261 kJ
Fedt: 12 gram
Kulhydrater: 38 gram
Protein: 6 gram
Kostfibre: 2 gram
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.