Fastelavnsboller

Mandag, 8. februar 2010
af Redaktion
Sødt bagværk med god samvittighed fra Slankedoktor
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(24 stk.)

1 dl lunkent vand
25 g gær
2 dl kærnemælk
½ tsk. salt
3 spsk. sukker
1 æg
100 g grahamsmel
500 g hvedemel
Kærnemælk til pensling

Fyld
1½ dl marmelade, f.eks. hindbær, abrikos, appelsin eller jordbær

Glasur
100 g flormelis
2-3 spsk. varmt vand
Evt. 2 tsk. kakaopulver

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, æg, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt det sidste hvedemel under æltningen. Lad dejen hvile på et lunt sted i ca. 45 min.
Del dejen i to. Rul hvert stykke ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær hver firkant ud i 12 lige store firkanter.
Læg 2 tsk. marmelade på midten af hver firkant. Fold alle fire hjørner mod midten og pres lukningerne godt sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg hver bolle på bagepladen med åbningen nedad.
Lad bollerne hæve igen på et lunt sted i ca. 30 min., pensl med kærnemælk.
Bag bollerne ved 175° i 15-20 min. og køl dem af på en bagerist. Bland flormelis med vand. Ønskes kakaoglasur, blandes kakaopulveret i. Pynt bollerne med glasur.

Fastelavnsbollerne kan også laves med æblefyld. Skræl 4-5 æbler, riv dem groft og bland med 2 spsk. stødt kanel.
Fastelavnsbollerne smager bedst samme dag, som de er bagt. Bollerne kan fryses.

Pr. bolle:
Energi: 105 kcal/440 kJ
Fedt 0,6 g
Kulhydrat 21,7 g
Protein 3 g
Fibre 1,2 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Slankedoktor...
Kanelsnegle
Kokosmusli
Hyggetallerken

Mød slankebloggerne Jytte og Merete, mor og datter