
4 pers. el. 2 frikadeller pr. person
500 g hakket kalv, maks. 6% fedt (1 portion = 2 frikadeller)
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 æg
50 g løg
½ dl hvedemel
½ dl havregryn
1 dl mini mælk
½ dl danskvand
4 spsk. friskhakket persille
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
TIP
Stuvede grønsager
100 g gulerod
100 g selleri
100 g broccoli
2 dl grønsagsbouillon
1 dl minimælk
1 spsk. majsstivelse
Salt og peber
½ bdt. persille
Tilbehør
125 g kogte kartofler
Skyl og hak persillen fint. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Bland kødet med mel og havregryn. Rør mælk og danskvand i sammen med hakket persille. Rør farsen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min. Varm olien på en pande med god varme, brug gerne en slip-let pande og form farsen til frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne i yderligere 4 min. på hver side, til de er gennemstegte.
Rens grønsagerne, skyl og hak persillen, skær rodfrugterne i tern og blomkålen i små buketter. Kog gulerødder og selleri i grønsagsbouillon et par min. og tilsæt blomkålsbuketterne, lad dem koge med i 2 min. Tilsæt mælk og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Tilsæt hakket persille og smag til med salt og peber.
Frikadeller kan laves i store portioner og fryses ned, så man har let aftensmad til en anden dag - undlad i så fald persillen.
Frikadeller er også gode som pålæg på rugbrød.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.
Mest grønt
Mest tilbehør
Mest protein
Kalvekød
125 g
125 g
200 g
Grønsager
300 g
200 g
175 g
Tilbehør
125 g
250 g
125 g
Kcal/ kJ
775/3243
833/3486
712/2978
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her (link fjernet)
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub
Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet
Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Koriandergryde med rødbedesalat
Torskefilet på grønsagsbund
Hyggetallerken
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.