Livshistorier
Min svigermor skabte dårlig stemning
Slankeopskrift på grønsagsgratin med røget makrel
Ingredienser til 4 portioner
8 stk. kartofler
3 stk. gulerødder
4 fed hvidløg
½ stk. porre
3 dl minimælk
Salt og peber
75 g frisk spinat
400 g røget makrel
Fremgangsmåde grønsagsgratin
Skræl kartofler, gulerødder og hvidløg og rens porren.
Skær det hele i skiver, kom dem i en gryde sammen med mælken og lad blandingen småkoge 5-10 minutter. Smag det til med salt og peber.
Hæld halvdelen i et ovnfast fad, læg spinaten og oven på og dæk med resten grønsagsblandingen.
Bag gratinen i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Server den røget makrel sammen med den lune gratin, evt. sammen med en grøn salat eller frisk spinat.
Energi-information pr. portion
Energi 493 kCal / 2061 kJ
Fedt: 25 gram
Kulhydrater: 38 gram
Protein: 25 gram
Kostfibre: 4 gram
Kender du Letliv.dk? Her finder du masser af opskrifter, tips og ideér til nogle af tidens mest populære slankekure. (link fjernet)
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.