
Kære Puk
Min mand bliver så fuld til julefrokosten
Slankeopskrift på grønsagsgratin med røget makrel
Ingredienser til 4 portioner
8 stk. kartofler
3 stk. gulerødder
4 fed hvidløg
½ stk. porre
3 dl minimælk
Salt og peber
75 g frisk spinat
400 g røget makrel
Fremgangsmåde grønsagsgratin
Skræl kartofler, gulerødder og hvidløg og rens porren.
Skær det hele i skiver, kom dem i en gryde sammen med mælken og lad blandingen småkoge 5-10 minutter. Smag det til med salt og peber.
Hæld halvdelen i et ovnfast fad, læg spinaten og oven på og dæk med resten grønsagsblandingen.
Bag gratinen i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Server den røget makrel sammen med den lune gratin, evt. sammen med en grøn salat eller frisk spinat.
Energi-information pr. portion
Energi 493 kCal / 2061 kJ
Fedt: 25 gram
Kulhydrater: 38 gram
Protein: 25 gram
Kostfibre: 4 gram
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.