Gullasch med bønner og grønsagsmos

Søndag, 11. marts 2012
af Redaktion
God, fyldig ret fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(4 portioner)

450 g oksekød
1 spsk. olivenolie
250 g champignoner i skiver
2 løg, hakkede
2½ dl oksebouillon (terning el. pulver)
2 tsk. paprika
4 spsk. tomatpuré
300 g grønne bønner (evt. frosne)
Kulør
3½ spsk. majsstivelse
1 dl fløde 9%
Salt og peber

Grønsagsmos
400 g kartofler
250 g gulerødder
250 g pastinak
2 dl minimælk
Salt og peber
2 tsk. olivenolie

Brun kødet i olivenolien i en stegegryde, tag det op og stil til side. Brun løg og champignoner i olien, tilsæt kødet igen sammen med oksebouillon, paprika og tomatpuré. Lad retten simre, til kødet er mørt, ca. 45 min. Tilsæt bønnerne og lad dem koge med et par min. Rør majsstivelsen ud i fløden, hæld jævningen i retten og kog den op. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør.
Skræl kartofler, gulerødder og pastinak (andre rodfrugter kan anvendes). Kog grønsagerne helt møre i vand 30-45 min. Varm mælk og olivenolie op. Hæld vandet fra kartofler og grønsager, pisk dem til mos med en el-pisker, gerne 5 min., så den er helt fin og luftig. Vend den varme mælk og olivenolie i mosen og smag til med salt og peber.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 524 kcal/2190 kJ
Fedt: 12 g
Kulhydrater: 58 g
Protein: 37 g
Kostfibre: 11 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Bagt torsk med parmaskinke og risotto med spinat
Paprikagryde
Bøf lindstrøm

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop