Kalorievenlig crème brûlée med passionsfrugt

Denne søde crème brûlée kan du sagtens spise med god samvittighed. Desserten har et twist af passionsfrugt, hvilket gør den mere frisk.
Af
af Familie Journals Slankeklub
Kalorievenlig crème brûlée med passionsfrugt
Kalorievenlig crème brûlée med passionsfrugt
Foto: Familie Journals Slankeklub

Nærin(4 portioner)

75 g sukker
1 spsk. vand
4 stk. passionsfrugter
300 g græsk yoghurt, 2%

Fremgangsmåde til creme brûle med passionsfrugt

  1. Skær passionsfrugterne i halve, skrab frugtkød og kerne ud.
  2. Fordel frugtmassen i 4 små 1 dl ovnfaste soufflé skåle.
  3. Fordel den græske yoghurt over frugtmassen, jævn overfladen ud.
  4. Stil desserten i køleskab.
  5. Før servering laves en "karameltop".
  6. Sukker og vand kommes i en lille gryde, koges langsomt op under omrøring.
  7. Lad sukkermassen koge til den får en let gylden farve og karamellisere.
  8. Hæld karamelmassen over den kolde yoghurt.
  9. "Karameltoppen" bliver stiv i løbet af 1 min.

TIP

Kan serveres med frisk ananas, beregn 75 g pr. person.

Næringsindhold

Energiinformation pr. portion

Energi 162 kCal / 676 kJ
Fedt: 1 gram
Kulhydrater: 28 gram
Protein: 7 gram
Kostfibre: 2 gram

 

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.