Opskrifter

Frisk citronroulade med citroncreme og sød marengs

Fredag, 21. maj 2021Opdateret I gårAf Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius Tegner
Denne roulade smager frisk af citron, mens den søde marengs, giver den det sidste pift. Rouladen er fyldt med en skøn citroncreme. Velbekomme!
45 min
8 personer
Citronroulade
3 æg
1 dl sukker
½ usprøjtet citron
5 spsk. kartoffelmel
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
40 g makroner
1 spsk. sukker til drys
Citroncreme
2 blade husblas
2 æggeblommer
1 dl sukker
1 usprøjtet citron
2 dl piskefløde
Marengs
3 æggehvider
225 g sukker

Fremgangsmåde

TIP: Rul gerne rouladen sammen i god tid, men vent med marengsen til servering.

  1. Citroncreme Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør citronens skal og saft i.
  3. Smelt husblas i vandbad 1 ad gangen, og rør det i æggeblandingen.
  4. Lad massen sætte sig i 10-15 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den i. Stil cremen køligt, til den skal bruges.
  6. Rouladebund Tænd ovnen på 210°. Del ægget i blommer og hvider.
  7. Pisk hviderne stive, og fortsæt med at piske, imens sukkeret drysses i. Tilsæt blommerne 1 ad gangen sammen med revet citronskal og -saft.
  8. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Si det i dejen, og vend det godt sammen.
  9. Bred dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Drys knuste makroner over, og bag bunden i 8-10 minutter.
  10. Tag bunden ud af ovnen, drys et tyndt lag sukker på, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
  11. Vend kagen på hovedet, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden. Lad bunden afkøle i 5-7 minutter. Vend bunden om igen, så makronsiden er øverst.
  12. Fordel citroncremen på den, og rul kagen sammen som en roulade.
  13. Marengs Pisk æggehviderne, til de skummer.
  14. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, til konsistensen bliver en sej marengs.
  15. Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorér rouladen.
  16. Brænd marengsens overflade gylden og sprød med en gasbrænder.