Kold kartoffelsalat med friske krydderurter

Kold kartoffelsalat med friske krydderurter - findes der en mere klassisk, dansk og sommerlig spise. Opskriften kommer fra vores læser Vibeke Jonassen fra Tilst.
Af
Opskrift af: Vibeke Jonassen, Foto: Carina Krüger.
Kold kartoffelsalat med friske krydderurter
Kold kartoffelsalat med friske krydderurter
Foto: Carina Krüger

(6 personer)

  • 1½ kg kartofler
  • ½ dl vand
  • 80 g sukker
  • 1 dl eddike
  • 1 dl olie
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 spsk. bred- bladet persille
  • 2 spsk. frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og pil dem.
  2. Kog ½ dl vand op med sukker, til dette er opløst. Bland det med eddike, olie, salt, peber og presset hvidløg.
  3. Snit forårsløg og krydderurter og bland dem med kartoflerne, der er skåret i mundrette stykker.
  4. Vend dressingen i, lad kartoffelsalaten trække i en times tid og servér.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.