Skinkeboller med porre og gulerod

Tirsdag, 7. februar 2012
af Redaktion
Gode boller, der kan fryses ned, fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(30 portioner)

1 dl kvark
4 dl lunkent vand
50 g gær
150 g porre
200 g gulerødder
150 g kogt skinke i strimler
2 tsk. salt
11 dl hvedemel (ca. 650 g)
5 dl rugmel (ca. 250 g)

Vand og kvark røres sammen. Gæren udrøres heri. Porren renses, halveres og skæres i tynde skiver, som blancheres i lidt vand i en gryde. Hældes i en sigte og afdryppes. Gulerødderne skrælles og rives groft. Skinke, porre, gulerod, salt, rugmel og hvedemel røres i væsken, hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem og stilles til hævning tildækket et lunt sted ca. ½ time. Dejen slås ned og formes til 30 boller, som efterhæver ca. 45 min. De pensles med æg og bages ved 220° i ca. 15 min.
Tip: Bollerne kan fryses.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 139 kcal/580 kJ
Fedt: 1 g
Kulhydrater: 25 g
Protein: 4 g
Kostfibre: 2 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Durumbrød
Lavendeboller
Rugkranse