Rugkranse

Søndag, 15. august 2010
af Redaktion
Godt brød fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(16 stk.)

3 dl minimælk
1 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
250 g rugmel
450 g hvedemel

Pensling
Æg

Pynt
Sesamfrø

Sådan gør du
Lun mælken, til den er fingervarm, tilsæt vand og rør gæren i. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel, hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen igennem igen og del den i 16 stykker. Tril hvert dejstykke til en lang, tynd pølse. Hver pølse foldes på midten, snos og formes til en krans. Lad kransene efterhæve i 20 min. på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med æg og pynt med sesamfrø. Bag kransene i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min.
Tip: Rugkransene kan fryses. Er gode til suppe, i madpakken som sandwich eller til morgenmad med mager ost.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Pr. havrekage
479 kJ/114 kcal

Protein 5 g
Fedt 0,7 g
Kulhydrat 22 g
Kostfibre 1 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Prøv flere opskrifter fra Familie Journals Slankeklub
Sprøde havrekager
Minirugbrød
Sommermüsli